Arts & Design

Ca o serata dansanta cu James Bond

29 oct 2009 70 afişări
Din aceeaşi categorie

Intre misterele lui Magritte si cele ale reginei corsetului, Chantall Thomas, Iris Serban le-a ales pe amandoua atunci cand a creat colectia de haine Wings (primavara/vara 2010). A asortat serii sale de debut muzica electronica "for fashion" semnata Silent Strike si apoi a cules laudele. Pentru ca Wings a castigat titlul de "debutul anului" odata cu prezentarea de la Soirées de la Mode VI.

"Totul e ca un vis si un joc intre universul ecvestru si o serata dansanta cu James Bond, la lumina misterelor unei nopti de vara, intr-o zona nepatrunsa dintre ultra-natural si urban", explica artista.

Iris Serban a debutat in moda autohtona cu o colectie inspirata de fascinatia zborului si de clarobscurul amurgului. Hainele sale aduc aminte de arta anilor 1910 cu accente din anii '50, dar si din anii '90. Rezultatul - o combinatie de transparente, culori, personaje ce par amazoane care au coborat din paduri pentru a cuceri orasul (ca in viziunea lui Magritte).

Totul este dublat de forta si feminitatea data de corsete, bustiere si accente anatomice aplicate pe materialele vaporoase, romantice.

Imaginea generala se bazeaza pe o gama destul de restransa de nuante - de la off-white la bej, arama, gri si negru. Silueta in X este in primplan, evidentiata mai ales de sacourile si smokingurile din colectie, dar si de rochiile de cocktail, de corsete si de efectele de lenjerie.

Materialele (textile "Mystic") sunt matase, organza, satin, voal de matase si de bumbac, piele si materiale tehnologice complexe. Special pentru aceasta colectie a fost realizata si o linie de incaltaminte - "Christelen B" 2010. Accesoriile de par folosite in seara de debut sunt create de Carla Brillanti.

In crearea acestor piese, pe creatoare au ajutat-o pasiunile sale: pictura, filmul (pe care il "iubeste pasional") si moda de autor, "cu amprenta", de la Paris. Colega de an cu Lena Criveanu si Claudia Castrase, creatoarea colectiei Wings aduce o atitudine noua pe catwalk - un balans fin intre mister si realitate, intre masculin si ultra-feminin, intre forta si fragilitate.

Iris Serban este absolventa a sectiei de design vestimentar din cadrul Universitatii Nationale de Arta Bucuresti (promotia 2003) si si-a facut ucenicia in atelierul de creatie Catalin Botezatu.