Arts & Design

Arome pentru zei

25 iul 2012 1043 afişări
Din aceeaşi categorie

"Nasurile" din parfumeria de nişă au creat pentru bărbatul modern arome care par să-i dea putere şi să-l transforme într-un fel de zeu urban sau şeic pierdut printre betoane.

Parfumierul Jean - Claude Ellena a realizat pentru Hermès esenţa Terre D'Hermès, iar sursa inspiraţiei este chiar numele... Parfumul redă o poveste a alchimiei în care bărbaţii au puterea de a transforma materialul, din pământ în aer, apoi apă. Sticla se naşte din pământul Hermes, un pământ roşu argilos care pare să fi dat viaţă bărbatului devenind apoi lut în mâinile sale. Esenţa cu structură verticală redă un calm primordial prin arome lemnoase, vegetale şi minerale. Notele redau entuziasmul unei portocale, amarul unui grepfrut, energia piperului, lumina unei cremene, intensitatea vetiverului, mirosul dominant de cedru şi dulceaţa smirnei, alături de balsamuri calmante. Apa de toaletă este în acelaşi timp şi minerală şi vegetală şi îmbină arome de lemn, rădăcini, pietre, pământ şi argilă, frunze şi flori.

Pentru bărbatul materialist un parfum potrivit este Designer Shaik - Blue Opulent Shaik Collection - No. 77. Esenţa conţine până la 150 de ingrediente rare printre care Labdanum, Mosc şi vanilie ce imprimă note fresh, în molecule generoase care rămân mult timp pe piele. Parfumul oriental este intens şi complex şi se distinge prin notele de vanilie şi ambră scoase în evidenţă de notele lemnoase.

Aroma redă viaţa luxoasă a unui şeic, printre misterele şi exoticul deşertului. Opulent Shaik este prezentat într-o sticlă opulentă, masculină, din cristal, închisă cu un capac- bijuterie din metal.

Un parfum mai light şi mai potrivit poate pentru un tip de Don Juan e Pohadka by YsUzac, o improvizaţie între iarba proaspat tăiată şi tabac blond abia pudrat. Pohadka este de altfel şi printre puţinele parfumuri verzi cu note de piele. Accentuat de culoarea vie a imortelei, parfumul se deschide amintind de culorile calde şi senzuale ale nisipului. Notele de iasomie ispititoare, dar intangibile preced notele proaspete de iarbă, vanilie şi piele. Rezultatul este un mariaj între momentul efemer al unei nopţi de toamnă în podgoria Lavaux - oraşul de origine al creatorului - şi muzica magnifică a compozitorului vizionar Janacek, denumită Pohadka - "basm".

Printre nuanţele speciale ale podgoriei Lavaux se întrepătrund notele de vârf- frunze de Shiso, iasomia, davana şi labdanum ca note de mijloc, iar la final rămâne doar vanilie, absolut de imortele, liatrix, salvie, piele şi tabac blond.