dumbrava-vlasiei

Conceptul Dumbrava Vlăsiei, dezvoltat de Loreco Investments, presupune pe de o parte case deja ridicate, iar pe de altă parte terenuri disponibile pentru viitoare locuinţe.

Am buget şi caut casă. La ce trebuie să fiu atent? „Potenţialul maxim al proprietăţii tale nu va fi niciodată atins dacă, de exemplu, vecinul nu respectă aceleaşi standarde şi reguli ca tine“

6 oct 2021 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Valoarea unei proprietăţi în timp nu este dată doar de caracteristicile ei fizice, intrinseci, ci şi de localizare, de vecinătăţi, de calitatea dezvoltării din jur, de urbanism, utilităţi şi accesibilitate.

O infrastructură decentă, acces la utilităţi, spaţii verzi, aerisite şi generoase, vecinătăţi liniştite  sunt câteva dintre criteriile care stau la baza procesului de selecţie a unei case care va deveni viitorul „acasă“ pentru un cumpărător. Piaţa rezidenţială s-a schimbat în ultimii ani, pandemia a venit să accelereze şi să intensifice dorinţele clienţilor, însă, în linii mari, un locatar vrea, la fel ca întotdeauna, ca banii pe care îi investeşte într-o casă să aducă înapoi o satisfacţie pe măsură.

„Achiziţia unui teren, construcţia unei locuinţe sau achiziţionarea unei case reprezintă una dintre cele mai importante decizii în viaţă, de aceea trebuie luată cu grijă, în urma unei analize atente a pieţei, a ofertei, a standardelor promovate sau implementate şi, ideal, după consultarea unor profesionişti în domeniu - consultant financiar sau imobiliar, arhitect, inginer constructor, project manager“, spune Anca Ţuicu, sales representative la Dumbrava Vlăsiei, un proiect rezidenţial din zona de nord a Capitalei.

Valoarea unei proprietăţi în timp nu este dată doar de caracteristicile ei fizice, intrinseci, ci şi de localizare, de vecinătăţi, de calitatea dezvoltării din jur, de urbanism, utilităţi şi accesibilitate. Aşa că lista de criterii de care un client trebuie să ţină cont atunci când se gândeşte să devină proprietar nu este deloc scurtă.

„Potenţialul maxim al proprietăţii tale nu va fi niciodată atins dacă, de exemplu, vecinul nu respectă aceleaşi standarde şi reguli ca tine.“

Dumbrava Vlăsiei este un proiect care se întinde pe o suprafaţă de 90 de hectare pe care se vor dezvolta în următorii ani cinci sate cu un total de aproximativ 1.000 de case. O parte au fost deja construite în prima etapă. Proiectul are căi de acces şi infrastructura necesară pentru locuire, este conectat la reţeaua de transport în comun spre Pipera şi Otopeni, se află la zece minute distanţă de aeroport şi la 20 de minute de centrul comercial Băneasa Shopping City şi de Şcoala Americană.

Conceptul Dumbrava Vlăsiei, dezvoltat de Loreco Investments, presupune pe de o parte case deja ridicate, iar pe de altă parte terenuri disponibile pentru viitoare locuinţe. Preţurile pornesc de la 157 de euro pe metru pătrat plus TVA, iar cel mai mic teren disponibil în acest moment este de 650 de metri pătraţi. „Preţul pe metru pătrat reflectă investiţia în infrastructura inde­pendentă faţă de reţelele locale de utilităţi: reţea completă de canalizare şi staţie de epurare proprie cu biofiltru, care să absoarbă orice potenţial miros neplăcut, puţuri forate pentru extragerea apei şi sta­ţie de pompare a apei cu bazine de stocare, bazin pentru captarea apelor pluviale, drumuri complet asfaltate încă dinaintea intrării în complex“, adaugă Anca Ţuicu.

Proiectul integrează şi un parc de peste două hectare, alături de alte scuaruri înverzite, mulţumindu-i astfel pe acei viitori locatari care, sătui de betoanele din oraş, caută spaţiu verde din belşug. Investiţia iniţială în infrastructură a fost de aproximativ 50 de milioane de euro.

„Drumurile au fost proiectate în funcţie de gabaritul pe care trebuie să-l suporte - drumuri principale, secundare, fundături.“

O proprietate rezidenţială nu trebuie evaluată doar în termeni de cost nominal, ci ca un întreg pachet de criterii şi caracteristici care să conducă, în final, la creşterea standardului de viaţă şi a rentabilităţii investiţiei în timp.

În ceea ce priveşte accesibilitatea achi­ziţionării unei locuinţe noi în Bucureşti, aceasta a ajuns la începutul lui 2021 la cel mai bun nivel al său din istorie, astăzi fiind practic de patru ori mai facil să cumperi o locuinţă nouă în Bucureşti, conform indexului de profil calculat de compania de consultanţă imobiliară SVN România.

Astfel, în ianuarie 2021 erau necesare 99,6 salarii medii pe economie la nivel naţional pentru achiziţionarea unui apar­tament nou cu două camere în Bucureşti (50 de metri pătraţi suprafaţă utilă) sau o perioadă de 8,3 ani, comparativ cu 102 salarii medii în martie 2020, în momentul declanşării pandemiei COVID-19, sau echivalentul unei perioade de 8,5 ani.

În ianuarie 2019 erau necesare 107 salarii medii pe economie (8,9 ani), iar în ianuarie 2018 erau necesare 117,6 salarii medii pe economie (9,8 ani) pentru achiziţionarea aceluiaşi apartament. De menţionat este însă că salariul mediu din Bucureşti este cu aproape o treime mai ridicat comparativ cu media naţională.

 

Partener: