Deloitte

Urmează Deloitte M&A, ediţia a treia. Luni, 12 februarie, de la 09:15, pe zf.ro: Alina Popa, CFO, OMV Petrom şi Aleksandar Dragicevic, de la MidEuropa, companie implicată în mega tranzacţia Mega Image-Profi, vin la Deloitte M&A, ediţia a treia

08.02.2024, 00:06 Autor: Răzvan Botea

Care au fost dimensiunea şi dinamica pieţei locale de fuziuni şi achiziţii în 2023? Care au fost cele mai active sectoare? Ce tipuri de investitori domină piaţa din România? Sunt doar câteva întrebări la care speakerii conferinţei vor răspunde.

Alina Popa, CFO, OMV Petrom şi Aleksandar Dragicevic, de la MidEuropa, companie  implicată în mega tranzacţia Mega Image-Profi, vin la Deloitte M&A, ediţia a treia. Ei vor vorbi despre piaţa românească de fuziuni şi achiziţii şi despre propriile experienţe în acest domeniu. Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, a cumpărat recent toată reţeaua de magazine Profi din România, deţinută de fondul de investiţii Mid Europa Partners. Tranzacţia, în valoare de 1,3 mld. euro, este cea mai mare tranzacţie pe segmentul de produse alimentare din Europa.

În ianuarie 2024, producătorul de energie OMV Petrom a semnat cu RNV Infrastructure un acord pentru a cumpăra 50% din acţiunile Electrocentrale Borzeşti, care deţine proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, din care 950 MW eolian şi 50 MW fotovoltaic. Tot la începutul anului 2024, OMV Petrom a semnat un contract cu Renovatio prin care preia integral Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari reţele de încărcare pentru vehicule electrice din România. Planurile OMV Petrom sunt de a continua investiţiile în România, aşa cum a subliniat Christina Verchere, CEO Petrom, într-un interviu recent acordat ZF.

Care au fost dimensiunea şi dinamica pieţei locale de fuziuni şi achiziţii în 2023? Care au fost cele mai active sectoare? Ce tipuri de investitori domină piaţa din România? Sunt doar câteva întrebări la care speakerii conferinţei vor răspunde.

Printre speakerii conferinţei care au confirmat prezenţa se mai numără: Daniela Iliescu, director executiv ROPEA, Andrei Gemeneanu, managing partner şi cofondator, Morphosis Capital sau Răzvan Predica, country manager la Affidea România.

Conferinţa anuală Deloitte pe teme de fuziuni şi achiziţii (mergers and acquisitions - M&A), organizată în parteneriat cu Ziarul Financiar, va analiza evoluţia pieţei locale de profil în 2023 şi va aborda teme precum aşteptările pentru anul care tocmai a început, din perspectiva diverşilor jucători activi în domeniu - companii care au trecut recent printr-un proces de M&A, manageri de fonduri etc. Conferinţa poate fi urmărită luni, 12 februarie, de la 09:15, pe zf.ro.