Deloitte

Deloitte Best Managed Companies. Cum se înverzeşte sectorul construcţiilor? Irina Odor, Celco: BCA este materialul de construcţii al viitorului sustenabil pentru sector.

01.03.2024, 00:05 Autor: Răzvan Botea

Producţia de materiale de construcţii, de la oţel, fier-beton sau ciment, este una dintre zonele care trebuie să se „înverzească“, astfel încât Europa să ajungă, aşa cum este ambiţia Comisiei Europene, un continent neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon. Dacă pentru producţia de oţel este clar că este nevoie de cup­toare electrice alimentate de e­nergie verde, pen­tru alte materiale de construcţii este mai puţin clar cum se vor pro­du­ce fără să polueze. Irina Odor, direc­torul comercial al Celco, este de părere că BCA (betonul celular autoclavizat) este materialul de construcţii al unui viitor sustenabil al sectorului.

„Acum, la 50 de ani de activitate şi în contextul global în care sus­te­nabilitatea este într-adevăr o provo­care pentru toată lumea, conside­răm că industria pe care o reprezen­tăm, cea a producţiei de BCA, va reprezenta viitorul construcţiilor sustenabile“, a spus ea.

Compania cu afaceri de 46 mil. lei şi 262 de salariaţi a fost una din­tre cele patru companii recertificate de firma de consultanţă şi audit Deloitte România, în cadrul pro­gramului Deloitte Best Managed Companies.

După ce anul trecut a primit certificarea pentru performanţa managementului, Celco s-a înscris şi în al doilea an. Procedura de recertificare are o metodologie care vizează o alocare de timp mai redusă, dar nu este o formalitate, a explicat Andrei Burz Pînzaru, partener Reff şi Asociaţii, la Gala Deloitte Best Managed Companies, organizată în parteneriat cu ZF. „În continuare are loc un interviu cu echipa de facilitatori şi se trec în revistă evoluţii relevante în cadrul companiei din ultimele 12 luni“, a spus el.