Dell Transformation

Cum se pregătesc organizaţiile pentru „noul normal” din punctul de vedere al tehnologiei

21.12.2020, 16:00 Autor: Publicitate

Fără să îşi dorească neapărat şi fără să se aştepte, zeci de milioane de angajaţi din lumea întreagă au lucrat de acasă în ultimele opt luni. Şedinţele şi întâlnirile de business s-au desfăşurat de asemenea online.

Cum incertitudinile legate de siguranţa medicală persistă, mulţi manageri şi-au anunţat deja angajaţii că, acolo unde este posibil, lucrul de la distanţă se prelungeşte cel puţin până în vara/toamna 2021.
Studiile arată că în economiile dezvoltate din Europa între 35 şi 40% dintre angajaţi lucrează de acasă, total sau câteva zile pe săptămână.

Dacă nu avem nicio perspectivă despre întoarcerea în siguranţă la sediul organizaţiei, o certitudine se conturează totuşi: mulţi executivi au constatat că pot tăia costuri semnificative limitând suprafeţele de birouri, iar unii angajaţi au descoperit avantajele familiale ale lucrului flexibil de la distanţă. Astfel încât e foarte posibil ca şi în epoca post-pandemică prezenţa la birou zi de zi să nu mai fie necesară, modelul de lucru modificându-se substanţial.

În toată această ecuaţie, elementul esenţial pentru operativitate şi eficienţă este interfaţa dintre angajat, echipă, management şi clienţi: staţia de lucru, reprezentată de laptop sau PC.

Tehnologia hardware şi software evoluează continuu în timp ce dotările tehnice din organizaţie îmbătrânesc, îşi diminuează performanţele şi se uzează moral.

De aceea, aşa cum se străduieşte să asimileze cele mai noi tendinţe în management şi marketing, unui executiv competent i se cere de asemenea să fie la curent cu ultimele soluţii care îi pot propulsa compania către următorul nivel al performanţei.
Împreună cu directorul IT, managerul general poate stabili o strategie de upgrade tehnologic, astfel încât lucrul de la distanţă, prelungit sine die, să capete eficienţa „noului normal”. 
 

Cum să faci un upgrade tehnologic în “noul normal”?

 

Hardware de top. Cereţi furnizorului oferte de staţii de lucru dotate cu hardware de ultimă generaţie, de exemplu procesoare din noile game Intel şi soluţii grafice NVIDIA, care să permită gestionarea unui volum mare de date. Cantitatea de informaţie în format digital necesară desfăşurării activităţii creşte cu rapiditate, iar un laptop sau un PC care va face faţă cu greu sarcinilor de lucru omoară productivitatea angajatului.

Ştim deja că datele sunt noile resurse inepuizabile, mai importante decât petrolul. Astfel, companiile care posedă infrastructura şi dispozitivele necesare pentru a procesa rapid un volum semnificativ de date vor deveni cele mai adaptate şi competitive în evoluţia spre cea de-a patra revoluţie industrială.

 

Eficienţă în consum. O putere ridicată a staţiei de lucru consumă teoretic multă energie. Nu este însă cazul cu unele dintre noile modele de computere portabile, care pot funcţiona chiar şi 9-10 ore fără o nouă încărcare – calitate importantă pentru cei care lucrează în deplasare.

 

Display de calitate. O putere de procesare mare face echipă bună cu un display de calitate, de exemplu unul cu rezoluţie 4K  şi cu diagonală generoasă de 17”. Dacă activaţi în industriile în care designul sau ingineria asistate de computer sunt esenţiale - cercetare, petrol & gaze, finanţe, inginerie, simulări în matematică şi fizică, dezvoltarea modelelor economice, planuri arhitecturale, editare de film, industriile de film & publicitate – cereţi ofertele speciale de laptopuri şi PC-uri gândite pentru creativi.

 

Inteligenţă artificială în sprijinul utilizatorului. O staţie de lucru evoluată este dotată cu software de optimizare bazat pe inteligenţă artificială care învaţă modul de lucru al utilizatorului şi adaptează automat setările (performanţă, sunet, luminozitate, baterie) astfel încât să îl sprijine în lucru.

 

Soluţii complete end to end. Un furnizor de top de staţii de lucru propune soluţii complete pentru upgrade-ul tehnic din organizaţie. Aceasta înseamnă că oferă întreg ecosistemul de la computere la periferice, dar şi soluţii şi servicii, precum cele de suport, întreţinere şi securitate. Un astfel de furnizor creşte profitabilitatea. Achiziţia „pe bucăţi” nu e cea mai inspirată soluţie.

 

Colaborare pe termen lung. Un furnizor performant de staţii de lucru este preocupat să stabilească cu organizaţia - client parteneriate pe termen lung, gândite să evolueze odată cu creşterea afacerii. De asemenea, pune la dispoziţia clientului un portofoliu de parteneri verificaţi pentru toate nevoile de dotări tehnice.

 

Dell Technologies, lider mondial în furnizarea de soluţii tehnologice, propune noile modele din seriile Precision (Precision 3, 5, respectiv 7), considerate cele mai puternice staţii de lucru din lume, conform IDC, împreună cu sistem de operare Windows10 şi procesor Intel. Află mai multe aici https://www.dell.com/en-us/work/shop/workstations-isv-certified/sc/workstations