Cryptobusiness

Sondaj: unu din zece americani spune că foloseşte profiturile din crypto pentru a plăti avansul la prima locuinţă cumpărată

Sondaj: unu din zece americani spune că foloseşte...

Autor: Alex Ciutacu

11.01.2022, 15:03 4036

Aproape 12% dintre americanii aflaţi la prima achiziţie de locuinţă spun că au folosit profiturile din crypto pentru a completa avansul necesar atunci când îşi cumpără prima casă, conform unui sondaj comandat de Redfin, citat de MarketWatch.

Răspunsurile sunt valabile pentru al patrulea trimestru din 2021, iar procentul este în creştere comparativ cu un nivel de 8,8% în al treilea trimestru din 2020 şi 4,6% în al treilea trimestru din 2019.

Pentru comparaţie, nivelul celor care folosesc profituri din crypto pentru a-şi achita avansul este similar cu cel al clienţilor care au plătit avansul după ce au primit bani de la familie.

Un procent de 52% dintre respondenţi spun că au reuşit să vină cu un avans mai mare după ce au economisit din veniturile salariale.

Informaţiile publicate de Redfin arată că la acest sondaj au participat 1.500 de americani care plănuiesc să cumpere sau să vândă o locuinţă în următoarele 12 luni. Sondajul a fost derulat de compania de cercetare Lucid în perioada 10-13 decembrie 2021, iar respondenţii nu au fost anunţaţi în prealabil că Redfin a comandat cercetarea.

Echipa Redfin notează în raport că piaţa criptomonedelor ar putea stimula chiar mai mult piaţa imobiliară şi avansul pe care îl plătesc clienţii, pe măsură ce reprezentanţii generaţiilor millenials şi Z acaparează piaţa rezidenţială.

Criptomonedele i-ar putea ajuta pe tineri să plătească din start un avans mai mare pentru prima locuinţă, însă procesul prin care acest lucru se întâmplă nu este întotdeauna unul simplu.

MarketWatch a discutat cu inginerul software Terrance Leonard, care a explicat că investiţiile în active crypto l-au ajutat să îşi permită locuinţa pe care şi-o dorea. Cu toate acestea, el nu putea transfera criptomonedele şi nici nu putea justifica situaţia financiară prin contul său deschis la exchange-ul Coinbase. Ca rezultat, el a fost forţat să îşi lichideze deţinerile şi să transfere fondurile într-un cont bancar, similar cu situaţia unui investitor de la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO