Cryptobusiness

O nouă criptomonedă a crescut cu 285.000% în câteva ore după ce o glumă a McDonald`s către Elon Musk a dat naştere conceptului „grimacecoin”

O nouă criptomonedă a crescut cu 285.000% în câteva...

Autor: Alex Ciutacu

28.01.2022, 12:50 49420

O nouă criptomonedă a crescut cu 285.000% în câteva ore în contextul unei glume a lanţului de restaurante McDonald`s transmisă către Elon Musk, potrivit Business Insider.

Pentru context, Elon Musk a lansat o provocare către McDonald`s, marţi, şi a promis că va mânca un meniu „Happy Meal” în direct la TV dacă lanţul de restaurante implementează criptomoneda Dogecoin ca mijloc de plată.

„Doar dacă Tesla acceptă grimacecoin”, a răspuns lanţul de restaurante, printr-o postare pe Twitter care include o versiune crypto a mascotei McDonald`s cunoscută drept „Grimace”.

Acest schimb de replici a deschis o fereastră pentru oportuniştii din piaţa crypto, iar în următoarele ore au apărut peste zece versiuni diferite ale criptomonedei grimacecoin. Una dintre ele a înregistrat o creştere de peste 285.000% în primele ore după postarea McDonald`s, potrivit CoinDesk.

Concret, una dintre ele a început să se tranzacţioneze la 0,0007 dolari şi a ajuns la un preţ maxim de 2 dolari, înainte de a scădea spre 0,60 dolari în următoarele ore. Capitalizarea maximă pe care a atins-o moneda a fost de 2 milioane de dolari.

McDonald`s a transmis pentru revista Fortune că nu are legătură cu niciuna dintre criptomonedele grimacecoin apărute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO