Cryptobusiness

Facebook renunţă la proiectul propriei criptomonede: Meta vinde divizia Diem, fostă Libra, într-o tranzacţie de 200 de milioane de dolari

Facebook renunţă la proiectul propriei criptomonede:...

Autor: Alex Ciutacu

27.01.2022, 10:39 3675

Meta Platforms, anterior Facebook, a decis să vândă divizia care gestiona proiectul de criptomonedă Diem, într-o tranzacţie de 200 de milioane de dolari cu Silvergate Capital, potrivit unor surse Wall Street Journal.

Proiectul a fost lansat iniţial sub conceptul de Libra şi marca un efort al gigantului de a intra puternic în piaţa de plăţi şi de comerţ online.

Iniţiativa lui Mark Zuckerberg a declanşat un val de critici la nivel global, în special din partea autorităţilor din diferite ţări care reclamau că proiectul companiei ar putea ameninţa nivelul de control care există asupra sistemului monetar, încurajând activităţile criminale, potrivit Reuters.

După ce proiectul Libra a fost criticat, Facebook a redenumit proiectul „Diem” şi a diminuat ambiţiile globale până în punctul în care a devenit un proiect gândit iniţial pentru piaţa din SUA, ca o monedă stabilă la paritate cu dolarul.

Un semnal negativ în privinţa proiectului a venit recent când David Marcus, executivul care supraveghea proiectul Diem, a părăsit compania pentru a lucra la ceva nou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO