Cryptobusiness

Jack Dorsey vrea să revoluţioneze minarea de Bitcoin. Fostul CEO al Twitter îşi doreşte ca oricine să poată mina Bitcoin în propria casă

Jack Dorsey vrea să revoluţioneze minarea de Bitcoin....

Autor: Alex Ciutacu

14.01.2022, 15:00 13763

Block, compania de plăţi cunoscută anterior drept Square, va construi un sistem de minare de Bitcoin şi începe să angajeze oameni pentru a demara proiectul, a anunţat un executiv al companiei, joi, potrivit Bloomberg.

„Vrem să facem minarea mai distribuită şi mai eficientă în toate modurile posibile, de la achiziţia echipamentelor, instalare, mentenanţă şi până la minare. (...) Suntem interesaţi de acest lucru pentru că activitatea de minare este mult mai mult decât modul în care generăm Bitcoin. O vedem ca pe o nevoie pe termen lung pentru un viitor cu adevărat descentralizat şi deschis pentru toată lumea (în original: permisionless)”, a scris Thomas Templeton, general manager pentru hardware în cadrul Block, într-o postare pe Twitter.

Minarea se va derula „în mod deschis şi alături de comunitate”, a adăugat Templeton, confirmând o posibilitate anunţată anterior de Jack Dorsey, CEO-ul Block.

Jack Dorsey este fostul CEO al Twitter şi fondator al companiei de plăţi cunoscută anterior drept Square. El îşi doreşte să îşi pună amprenta prin intermediul tehnologiei blockchain, ceea ce l-a determinat să transforme Square în Block.

Echipa pe care o adună Block în prezent va încerca să rezolve probleme care ţin de accesul la echipamente pentru minare, consumul de energie implicat în activitate şi fiabilitatea echipamentelor, precum şi nivelul de zgomot pe care acestea îl produc.

Ţinta pe termen lung a Block este ca oricine să aibă posibilitatea de a mina Bitcoin în propria casă.

Mutarea se aliniază convingerii lui Jack Dorsey că Bitcoin poate fi criptomoneda dominantă a internetului. El a părăsit Twitter în noiembrie 2021 condus de credinţa că spaţiul crypto va schimba modul în care banii circulă în lume.

Block le permite utilizatorilor să cumpere şi să vândă Bitcoin prin Cash App, iar în prezent dezvoltă un nou format pentru un wallet de Bitcoin. Mai mult, compania a cumpărat în februarie 2021 Bitcoin în valoare de 170 de milioane de dolari ca un mijloc de tezaurizare în bilanţul firmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO