Cryptobusiness

Gigantul Walmart se pregăteşte să intre în metavers. Unul dintre cei mai mari retaileri din lume şi-ar putea lansa propria criptomonedă şi o colecţie de NFT-uri

Gigantul Walmart se pregăteşte să intre în metavers....

Autor: Alex Ciutacu

17.01.2022, 12:03 2034

Gigantul Walmart se pregăteşte de intrarea în metavers şi ar putea lansa propria criptomonedă şi o colecţie de NFT-uri (Non-Fungible Token), potrivit CNBC.

Retailerul a înregistrat mai multe brevete noi la finalul lunii trecute, iar acestea sugerează că Walmart vrea să vândă bunuri virtuale, inclusiv electronice, decoraţiuni, jucării, articole sportive şi produse de îngrijire personală. Într-o serie separată de documente, compania a semnalat că vrea să le ofere clienţilor o criptomonedă, precum şi NFT-uri.

Conform datelor de la Biroul de Brevete şi Mărci Înregistrate din SUA, Walmart a depus şapte cereri separate în data de 30 decembrie 2021.

Compania a declarat că „explorează constant modul în care tehnologiile emergente pot modela experienţa de shopping”. Totuşi, Walmart nu a comentat cu privire la ambiţiile legate de spaţiul crypto.

„Testăm constant idei noi. (...) Unele idei devin produse sau servicii care ajung în faţa clienţilor. Iar altele sunt testate în mod repetat şi învăţăm din ele”, a transmis compania.

„Există mult limbaj în aceste cereri depuse care arată că se planifică multe în culise legat de modul în care vor aborda criptomonedele, metaversul şi lumea virtuală care pare să vină sau care este deja aici”, a declarat Josh Gerben, avocat specializat în mărci înregistrate, citat de CNBC.

El a subliniat că de la momentul în care Facebook şi-a schimbat numele în Meta şi a anunţat public ambiţii care merg dincolo de reţele de socializare, multe companii au început să îşi caute locul în lumea virtuală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO