Cryptobusiness

Gigantul bancar Goldman Sachs crede că bitcoinul poate ajunge la preţul de 100.000 de dolari dacă va mai mânca din piaţa aurului

Gigantul bancar Goldman Sachs crede că bitcoinul poate...

Autor: Alex Ciutacu

05.01.2022, 15:49 1451

Bitcoin va continua să câştige cotă de piaţă de la aur în contextul creşterii adopţiei activelor digitale, iar gigantul american Goldman Sachs Group crede că pragul de 100.000 de dolari pentru un bitcoin este o posibilitate, potrivit Bloomberg.

Goldman estimează o capitalizare ajustată pentru bitcoin de aproape 700 de miliarde de dolari. Asta înseamnă circa 20% din piaţa de tezaurizare formată din aur şi bitcoin. Valoarea aurului disponibil pentru invetiţii este estimată la 2.600 de miliarde de dolari.

În contextul în care cota de piaţă a bitcoin ar creşte la 50% în următorii cinci ani, preţul acestuia va trece de 100.000 de dolari, a explicat Zach Pandl, co-head of strategy al Goldman pentru pieţe financiare şi pieţe emergente.

Specialiştii Goldman mai notează că resursele consumate pentru obţinerea de bitcoin ar putea fi un impediment în calea adopţiei instituţionale, însă asta nu va opri cererea pentru acest activ.

Bitcoin a fost promovat în ultimii ani drept aur digital. Trebuie menţionat că aceleaşi probleme identificate în cazul aurului există şi când discutăm despre bitcoin: nu aduce dobândă sau dividende şi nu imită performanţa activelor tradiţionale. Cei care promovează bitcoinul susţin că poate servi ca protecţie în faţa inflaţiei, la fel ca aurul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO