Cryptobusiness

Fintech-ul american Milo anunţă primul credit ipotecar pe 30 de ani pentru care clienţii pot folosi criptomonede ca garanţie

Fintech-ul american Milo anunţă primul credit ipotecar...

Autor: Alex Ciutacu

19.01.2022, 15:45 253

Fintech-ul american Milo anunţă ceea ce susţine că ar fi primul „crypto-credit ipotecar”, întrucât banca digitală le va permite clienţilor să îşi folosească activele digitale ca garanţie la achiziţia unui imobil în Statele Unite, potrivit CoinTelegraph.

La acest moment, doar clienţii care vor să folosească Bitcoin drept garanţie se califică pentru produsul lansat de Milo.

Startup-ul promite că atât clienţii americani, cât şi cei internaţionali au posibilitatea de a utiliza serviciul pentru a achiziţiona o locuinţă în Statele Unite.

„În loc să îţi vinzi deţinerile în crypto pentru a-ţi plăti avansul necesar la achiziţia unei locuinţe, un crypto-credit ipotecar îţi permite să foloseşti direct deţinerile tale crypto pentru a investi în imobiliare”, notează compania pe propriul website.

Milo a acordat deja câteva credite de acest tip şi estimează că toţi clienţii înscrişi pe lista de aşteptare vor putea accesa acest produs în următoarele luni.

Nu este clar încă ce volum de Bitcoin este necesar pentru a putea accesa un credit sau ce fel de garanţii suplimentare ar putea fi cerute pentru a acoperi riscul provenit din volatilitatea criptomonedelor.

Josip Rupena, CEO şi fondator al Milo, susţine că ideea a venit ca urmare a valului de investitori crypto care au povestit că şi-au lichidat deţinerile pentru a putea plăti avansul pentru o locuinţă, ratând astfel creşterile ulterioare ale criptomonedelor pe care au fost obligaţi să le vândă în contextul dat.

„Modul în care investitorii crypto erau nevoiţi să achiziţioneze o locuinţă i-a lăsat de multe ori cu obligaţii fiscale nedorite atunci când şi-au vândut deţinerile pentru a-şi finanţa avansul şi, chiar mai rău, cu un cost de oportunitate atunci când au văzut că monedele lor au continuat să crească”, au explicat reprezentanţii Milo.

Milo este un startup care a atras 6 milioane de dolari într-o rundă de finanţare din ianuarie 2021, iar printre investitori se numără QED Investors, Metaprop şi 10X Capital.

Francis Suarez, primarul din Miami cunoscut drept un susţinător al criptomonedelor, a spus săptămâna aceasta că un credit ipotecar bazat pe Bitcoin este „o realizare revoluţionară” pentru dominaţia în creştere a SUA în ecosistemul Bitcoin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO