Cryptobusiness

Eric Adams, noul primar al New York-ului, îşi va încasa primele trei salarii în bitcoin. Edilul reconfirmă anunţul din campania electorală

Eric Adams, noul primar al New York-ului, îşi va...

Autor: Alex Ciutacu

07.01.2022, 14:31 309

Eric Adams, primarul oraşului New York, a reconfirmat că îşi va încasa primele trei salarii sub formă de bitcoin, în contextul în care mandatul acestuia a debutat la începutul acestui an, potrivit CryptoGlobe.

Într-un interviu cu CNBC, edilul a discutat despre preţul celei mai cunoscute criptomonede şi despre promsiunea făcută în campanie prin care se angaja să îşi încaseze primele trei salarii de primar în bitcoin.

Întrebat dacă a primit deja primul „fluturaş de salariu” în bitcoin şi dacă l-au afectat scăderile pieţei din acastă perioadă, Eric Adams a subliniat că uneori „cel mai bun moment să cumperi este când lucrurile scad, pentru ca atunic când creşte să faci un profit”.

Eric Adams a confirmat că îşi va încasa primele trei salarii în bitcoin, dar nu l-a primit încă nici pe primul. El consideră că tehnologii precum criptomonede şi blockchain sunt importante şi vrea ca New York-ul să fie în centrul acestor tehnologii.

Trebuie menţionat că şi primarii din Miami şi Tampa au anunţat anul trecut că vor începe să îşi încaseze salariile sub formă de bitcoin.

Plata salariilor în crypto începe să fie o tendinţă care prinde din ce în ce mai mult contur, însă volatilitatea din piaţă îi poate afecta pe angajaţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO