Cryptobusiness

China vrea să separe NFT-urile de criptomonede şi lucrează la o infrastructură blockchain în care acestea nu sunt plătite cu monede digitale

China vrea să separe NFT-urile de criptomonede şi...

Autor: Alex Ciutacu

13.01.2022, 13:54 204

China plănuieşte să separe clar criptomonedele de NFT-uri (Non-Fungible Token), înainte de a lua măsuri de reglementare în piaţa crypto care ar putea avea un efect negativ în lanţ asupra industriei de NFT-uri din ţară, potrivit CoinTelegraph.

Statul chinez controlează un proiect numit Blockchain Services Network (BSN), prin care lucrează la o infrastructură care le-ar permite persoanelor fizice şi firmelor să construiască platforme şi aplicaţii prin care gestionează NFT-uri, conform South China Morning Post.

Oficial, proiectul se numeşte „BSN- Distributed Digital Certificate” şi îşi propune să susţină dezvoltarea unei industrii de NFT-uri care nu implică criptomonede, prin interfeţe software care le permit dezvoltatorilor şi utilizatorilor să plătească prin aşa-numiţi bani fiat – aceasta fiind singura opţiune de plată.

Legislaţia Chinei nu permite operarea de blockchain-uri publice, însă la nivelul întregii ţări există mai mulţi pasionaţi de artă digitală care au nevoie de o infrastructură de NFT-uri. Conform relatărilor, singura modalitate de a realiza acest lucru în China este prin intermediul unei infrastructuri controlate de guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO