Cryptobusiness

Banca Naţională a Elveţiei continuă să testeze monedele digitale împreună cu cinci bănci comerciale pentru a vedea cum se integrează în sistemele bancare

Banca Naţională a Elveţiei continuă să testeze...

Autor: Alex Ciutacu

13.01.2022, 13:32 273

Banca Naţională a Elveţiei a finalizat cu succes cea de-a doua etape a experimentului care presupune procesarea monedelor digitale în cadrul sistemul financiar al ţării, potrivit Bloomberg.

Testul a durat trei zile şi a avut loc în luna decembrie. Acesta a implicat cinci bănci comerciale – Citigroup, Credit Suisse, Goldman Sachs Group, Hypothekarbank Lenzburg şi UBS Group – care au reuşit să integreze în sistemele bancare existente tehnologia monedelor digitale, conform unui raport publicat joi.

A doua etapă a experimentului a implicat o gamă largă de tranzacţii în franci elveţieni, precum tranzacţii interbancare, monetare şi transfrontaliere, potrivit comunicatului de presă semnat de banca centrală, Bank for International Settlements şi SIX, operatorul de infrastructură financiară din Elveţia.

Testul a făcut parte dintr-un experiment cunoscut drept „Proiectul Helvetica”, un proiect care îşi propune să identifice toate implicaţiile practice şi legale pe care le presupune emiterea unei monede digitale sub apanajul unei bănci centrale.

Cu toate acestea, trebuie menţionat că Banca Naţională a Elveţiei nu a declarat până acum că plănuieşte să lanseze o monedă digitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO