Constructii & Imobiliare

Videoconferinţa ZF Cum trecem împreună criza. Ioan Filip, Taparo: Criza ne forţează să ne readaptăm businessul. Am obţinut o finanţare de 20 mil. euro pentru construcţia unei fabrici de textile medicale, investiţie pe care o vom face în următoarele opt luni

Ioan Filip, fondator Taparo

Ioan Filip, fondator Taparo

Autor: Cristina Bellu

14.04.2020, 12:30 376

Ioan Filip, fondatorul businessului românesc specializat în producţia de mobilier Taparo, este de părere că momentul actual forţează multe companii să-şi readapteze businessul pentru a putea supravieţui. În acest sens compania a  luat decizia de a contracta o finanţare pentru construcţia unei fabrici de textile medicale.

“Am dezvoltat un grup de lucru, am realizat un mini-business plan pe care l-am prezentat către Eximbank, care a aprobat o finanţare de peste 20 mil. euro pentru o fabrică de textile medicale. Vom realiza acestă investiţie în următoarele 8-10 luni”, a spus Ioan Filip în cadrul celei mai mari videoconferinţe pentru antreprenori “Cum trecem împreună criza”, organizată marţi de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania.

Alte declaraţii:

♦ Înainte de debutul crizei, grupul format din patru companii avea afaceri de 90 mil. euro din care 75% export direct de mobilier tapiţat.

♦ Odată cu instalarea crizei domeniul a fost profund afectat. În martie cifra de afaceri a scăzut cu 30%, iar în aprilie cu 90%.

♦ Ne-am adaptat situaţiei de criză prin confecţionarea de materiale adaptate pentru industria medicală.

♦ Din cei 1.600 de angajaţi pe care îi aveam, 1.000 sunt în şomaj tehnic, iar cu 600 producem echipamente de protecţie medicale.

♦ Relansarea economică – în această perioadă am avut contacte cu retailerii mari cu care am discutat potenţiale planuri de relansare a producţiei şi modalităţi de revenire a producţiei de dinainte de începerea crizei şi am ajuns la concluzia că după ieşirea din criză va trebui să ne diversificăm produsele şi clienţii.

♦ Astăzi producem o parte din echipamente de protecţie. Investiţiile pe care le propunem vin gradual.

♦ Ca măsuri de protecţie – instituţiile statului pentru care furnizăm marfă ar trebui să respecte termenele de plată, să nu se blocheze fluxurile de numerar.

♦ Trebuie să existe măsuri guvernamentale şi legislative pentru toate companiile astfel încât să nu se blocheze lanţul de producţie şi întreg lanţul economiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO