Constructii & Imobiliare

​Unirea Shopping Center trece pe profit în 2016, în timp ce afacerile scad cu 2%. “Eventuala repartizare a dividendelor ar fi de natură să conducă la decapitalizarea companiei”

​Unirea Shopping Center trece pe profit în 2016, în...

Autor: Liviu Popescu

29.05.2017, 13:24 324

Unirea Shopping Center (SCDM), cetrul comercial care deţine magazine în Bucureşti şi în Braşov, a avut anul trecut afaceri de 69 mil. lei, mai mici cu 2,4% faţă de anul precedent, în timp ce rezultatul net a fost de 418.000 lei. Spre comparaţie, în anul 2015, compania controlată de The Nova Group Investments, a avut pierderi de 6,5 mil. lei.

“Cifra de afaceri a scăzut în principal prin nerealizarea veniturilor din chirii, din cauza închiderii unor magazine mici, sau a reducerii unor chirii, ţinând cont de situaţia economică generală care include şi scăderea vânzărilor”, se arată în raporul pe 2016 publicat astăzi pe site-ul companiei.

În anul 2016 structura comercială a centrului din Braşov a rămas neschimbată, în timp ce în Bucureşti, în ultimul trimestru, a fost finalizată şi deschisă galeria comercială care asigură accesul direct din staţia de metrou Unirii.

Spaţiul total are 1.400 de metri pătraţi din care suprafaţa comercială închiriabilă este de 1.115 metri pătraţi. La 31 decembrie 2016, suprafaţa închiriată în această galerie era de 656 metri pătraţi.

“Preşedintele Consiliului de Administraţie recomandă AGA înregistrarea profitului realizat în anul 2016 în sumă de 418.200 lei, ca profit nerepartizat. Această recomandare se bazează pe faptul că în perioada următoare, societatea necesită numerar în vederea realizării şi finalizării investiţiilor legate de proiectul ISU şi de obţinerea autorizaţiei ISU. Această recomandare se bazează pe faptul că societatea nu are acces la finanţări noi, din cauza problemelor de natură penală legatge de grupul TGN”, se arată în raportul pe 2016 al companiei.

Eventuala repartizare a dividendelor ar fi de natură să conducă la decapitalizarea companiei, care este obligată să-şi susţină investiţiile doar din numerarul generat din activitatea proprie, menţionează compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO