Constructii & Imobiliare

Un producător de tâmplărie din Piatra-Neamţ trimite o treime din vânzări la export. „Piaţa locală îşi revine în 2016-2017“

Un producător de tâmplărie din Piatra-Neamţ trimite o...

Autor: Andreea Neferu

10.11.2014, 00:06 1137
Producătorul de tâmplărie ADF Prod din Piatra-Neamţ, controlat de Luca Dumitru, va exporta anul acesta 35% din producţie în ţări precum Italia, Franţa, Belgia sau Austria.
 
„Noi ne-am pro­pus pentru acest an o creştere de 10% (a cifrei de afaceri – n.red.) şi avem la mo­men­tul actual o creştere de 17% faţă de aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut. Cu toate că piaţa in­ternă a stagnat, am deschis noi colaborări cu par­teneri din ţară şi externi“, spune Luca Dumitru, directorul şi proprietarul companiei ADF Prod.
 
Compania a înregistrat anul trecut afaceri de 4 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, iar ZF a estimat că avansul de 17% al vânzărilor din primele 10 luni ale anului se va menţine până la finalul lui 2014, astfel că ADF Prod va ajunge la un rulaj de 4,7 milioane de euro.
 
Compania, care produce la Piatra-Neamţ uşi, ferestre şi rulouri, a demarat exporturile în 2008. De altfel, o serie de producători de tâm­plă­rie s-au orientat în ultimii ani către pieţele din străinătate, în contextul în care în ţară ce­re­rea a scăzut constant, sectorul de tâmplărie ter­moizolantă, cunoscut sub numele de ter­mopan, ajungând de la o valoare de un miliard în perioada de boom la doar circa 250 mi­l. euro anul acesta, potrivit estimărilor din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO