Constructii & Imobiliare

Tranzacţie pe piaţa logistică: Havi Logistics închiriază 21.000 mp în proiectul Chitila Logistics Hub dezvoltat de Globalworth şi Global Vision lângă Bucureşti, şi vrea să deschidă un centru de distribuţie cu spaţii de temperatură controlată, depozitare şi birouri

Tranzacţie pe piaţa logistică: Havi Logistics...

Autor: Cristina Bellu

10.06.2021, 10:52 517

HAVI Logistics, una dintre cele mai mari companii de transport şi logistică de pe plan local şi unul dintre cei mai mari operatori din lume pentru branduri din industria restaurantelor cu servire rapidă şi convenience food, se alătură parcului de business Chitila Logistics Hub, proiect dezvoltat de Globalworth şi Global Vision lângă Bucureşti, unde va deschide un centru de distribuţie, pe o suprafaţă totală de 21.000 metri pătraţi, care va include spaţii de temperatură controlată, depozitare şi birouri, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Globalworth.

“Vedem o cerere tot mai mare în sectorul industrial pentru spaţiile cu temperatură controlată, iar prezenţa unui partener puternic precum HAVI Logistics în Chitila Logistics Hub ne-a motivat să continuăm această direcţie pe care ne-am propus să o extindem şi în viitor”, spune Mihai Zaharia, Director de Investiţii Globalworth România şi Director Pieţe de Capital Globalworth Group.

În România, HAVI Logistics îşi desfăşoară activitatea din centrele de distribuţie din Deva şi de lângă Bucureşti, din Chitila.

“La nici un an de la recepţia primei unităţi din Chitila Logistics Hub, am reuşit să creăm aici un ecosistem de business puternic, rezilient şi orientat spre inovaţie, alcătuit din lideri în industriile lor precum Mega Image, eMAG, Green Net şi acum şi HAVI Logistics. Alături de partenerul nostru Globalworth, continuăm extinderea parcurilor de business şi hub-urilor logistice şi intenţionăm consolidarea acestei colaborări pentru viitoare proiecte, în locaţii strategice”, adaugă Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.

Prima unitate din cadrul Chitila Logistics Hub, cu suprafaţă de 23.000 mp, a fost livrată anul trecut, la finalul verii şi a atras în timp foarte scurt chiriaşi din industrii precum retail, e-commerce, food and beverage şi pharma.

Chitila Logistics Hub este localizat în vecinătatea şoselei de centură a Capitalei, a Autostrăzii A1 şi a unuia dintre cele mai importante noduri de cale ferată din România. De asemenea, oferă acces facil către DN7, şosea care face legătura cu zona centrală a Bucureştiului.

Pe lângă Chitila Logistics Hub, Globalworth şi Global Vision dezvoltă în parteneriat şi Constanţa Business Park, un proiect amplu de transformare regională, întins pe o suprafaţă de 1 milion de metri pătraţi, în proximitatea Portului Constanţa. Şi acolo, prima unitate logistică de peste 20.000 mp a fost deja livrată şi închiriată către companii precum Mobexpert şi PepsiCo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO