Constructii & Imobiliare

Tranzacţie pe piaţa logistică: Compania românească de transport şi logistică Maracana a închiriat 5.000 mp în parcul dezvoltat de polonezii de la MLP în vestul Capitalei

Tranzacţie pe piaţa logistică: Compania românească...

Autor: Cristina Bellu

16.02.2021, 10:46 267

Maracana, companie cu activităţi în domeniul transporturilor, depozitării, logisticii şi distribuţiei, a închiriat 5.000 de metri pătraţi de spaţii logistice în parcul MLP Bucharest West dezvoltat în vestul Capitalei de grupul polonez MLP, care a fost asistat în închiderea tranzacţiei de JLL, compania de de servicii imobiliare care se ocupă de procesul de închiriere al întregului proiect din România.

Prima fază a parcului  logistic MLP Bucharest West are o suprafaţă de 22.000 metri pătraţi, din care 15.000 metri pătraţi sunt deja  închiriaţi.  

”Acesta este doar începutul parteneriatului dintre MLP Group şi Maracana, având în vedere că noul chiriaş are în vedere extinderea activităţii din MLP Bucharest West cu încă 5.000 metri pătraţi”, spune Ionuţ Grigoraş, consultant Industrial Department JLL Romania.

Parcul logistic MLP Bucharest West, destinat activităţilor de producţie, va avea la finalizarea completă a construcţiei 99.000 metri pătraţi. Proiectul este localizat într-o zonă cheie din România, la doar 15 km distanţă de centrul Bucureştiului, având acces direct la şoseaua de centură şi la autostrada A1 motorway.

”2021 a început foarte bine pentru  piaţa industrială şi de logistică, continuând evoluţia extraordinară pe care a avut-o în 2020. Am văzut de la debutul anului mai multă activitate pe partea de cerere de spaţii noi mai mare decât la începutul anului trecut, şi asta ne face să fim optimişti în ceea ce priveşte performanţa pieţei din 2021”, completează Mihai Escu, senior consultant JLL România.

Maracana este o afacere de familie, lansată în 1991 la TImişoara. Serviciile de transport includ livrări de curierat Express, coletărie, încărcări parţiale şi complete în Europa, transporturi ADR, transport de mărfuri periculoase, transporturi termo şi frigorifice.

MLP Group este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori, proprietari şi administrator de parcuri industriale şi de logistică, activ în Polonia, Germania, Austria şi România. Compania deţine şi administrează un portofoliu de 17 parcuri, în 4 ţări, cu o suprafaţă de aproximativ 1,3 milioane de metri pătraţi, reprezentând proiecte existente şi pentru care au  fost obţinute deja autorizaţiile de construcţie şi care sunt gata pentru a fi închiriate. Valoarea activelor este de 238 milioane euro (T3/2020). MLP Group este listat din 2013 la Warsaw Stock Exchange WSE (ISIN: PLMLPGR00017).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO