Caută doar în titlu
Constructii & Imobiliare

Tranzacţie în criză: Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia, a vândut obligaţiuni verzi de 400 mil euro, la o dobândă de 2,95% pe an

Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia, a vândut obligaţiuni de 400 mil. euro în prima emisiune de obligaţiuni verzi. Emisiunea este scadentă în 2026 iar obligaţiunile au o dobândă de 2,95%, iar acestea fac parte dintr-un program de 1,5 miliarde de euro. Noile titluri sunt listate pe piaţa principală a Irish Stock Exchange.

Globalworth intenţionează să utilizeze fondurile pentru a finanţa sau refinanţa proiecte verzi eligibile.

„Suntem încântaţi de suportul puternic primit de noile şi existentele obligaţiuni pentru emisiunea de obligaţiuni verzi. Tranzacţia, care a fost mai mult de două ori subscrisă  este o confirmare a performanţei echipei şi portofoliului, într-o perioadă de incertitudine din cauza pandemiei”, a spus Dimitris Raptis, Co-CEO şi director de investiţii al Globalworth.

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), instituţia financiară internaţională înfiinţată de 11 ţări din zona Mării Negre, inclusiv România, a investit 35 de milioane de euro în emisiunea de obligaţiuni verzi în valoare de 400 de milioane de euro lansată de Globalworth, liderul pieţei de birouri din România.

În luna aprilie, oficialii Globalworth au anunţat pe bursă că suspendă realizarea de noi investiţii, dar au menţionat că  vor continua să monitorizeze piaţa pentru oportunităţi de investiţii şi vor decide ulterior dacă vor continua sau nu cu investiţiile în proiecte.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.