Constructii & Imobiliare

Topolinski vrea să înceapă în iulie construcţia unui mall în Bucureştii Noi

Topolinski vrea să înceapă în iulie construcţia unui...

Autor: Radu Bostan

25.04.2014, 00:05 716
Dezvoltatorul imobiliar Benevo, deţinut de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, a obţinut autorizaţia de construire pentru proiectul Victoria City, care constă într-un centru comercial şi o clădire de birouri amplasate în cartierul Bucureştii Noi din nord-vestul Capitalei. După mai multe amânări, lucrările de construcţie sunt acum preconizate să înceapă în luna iulie şi să fie finalizate în octombrie 2015.
 
Proiectul imobiliar va fi amplasat pe fosta platformă Textila Dacia şi va avea o suprafaţă închiriabilă totală de 68.000 metri pătraţi, împărţită între un centru comercial şi un turn de birouri.
 
„Centrul comercial este deja 70% închiriat de Colliers International şi va găzdui hipermarketul Cora, branduri cunoscute de fashion precum H&M, Hervis, C&A, Mango, Deichmann şi Koton, va avea un cinematograf Cine Grand cu opt săli şi un etaj ce va cuprinde un spaţiu de divertisment şi food, atât în interior, cât şi în exterior, însumând 12.000 de metri pătraţi“, au precizat reprezentanţii companiei.
 
Totodată, cei de la Benevo afirmă că pregătesc extinderea suprafeţei închiriabile a centrului comercial cu încă 15.000 de metri pătraţi.
 
Compania se aşteaptă ca traficul de vizitatori să primească un plus în timpul săptămânii după ce va fi livrată şi clădirea de birouri, care va putea găzdui 2.000 de angajaţi.
 
Construcţia clădirii ar trebui finalizată în primul trimestru al anului 2016, iar spaţiile vor fi închiriată de firma The Advisers Knight Frank.
 
Compania a plătit în 2008 suma de 40 de milioane de euro pentru un teren de 53.000 de metri pătraţi destinaţi proiectului Victoria City. Totodată, Michael Topolinski este şi cel care a cumpărat în 2013, de la stat, activele producătorului de pompe Aversa, aflat în insolvenţă. Fabrica de pompe stă pe un teren de 10 hectare în zona Obor, dar va fi relocată în afara oraşului, eliberând terenul pentru dezvoltarea unui nou proiect imobiliar.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO