Constructii & Imobiliare

Surpriză: Miliardarul ceh care a cumpărat birourile Globalworth de la Ioannis Papalekas l-a recrutat Marian V. Popa de la Deutsche Bank Global Technology să preia conducerea celui mai mare proprietar de birouri din România

Surpriză: Miliardarul ceh care a cumpărat birourile...

Autor: Bogdan Alecu

12.01.2021, 09:17 5763

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală şi de Est (CEE), anunţă numirea lui Marian V. Popa în funcţia de Director General pentru România începând cu data de 1 Martie 2021.

În acest rol, Marian V. Popa va raporta direct către Dimitris Raptis, CEO-ul Globalworth Group, şi va fi responsabil cu gestionarea activităţilor companiei în România, concentrându-se pe aspectele operaţionale, administrative şi dezvoltarea business-ului.

Deutsche Bank a fost unul dintre cei mai mari finanţatori ai Globalworth.  

 “Începând cu anul 2012, Globalworth s-a transformat din a fi o companie imobiliară de succes în România la un grup internaţional renumit. O astfel de creştere necesită instituţionalizarea ulterioară la nivelul structurii companiei, iar această nouă angajare strategică asigură dezvoltarea business-ului în România, cu scopul de a consolida poziţia deja dominantă pe piaţa locală. Ne bucurăm că Marian ni se alătură. El este unul dintre cei mai recunoscuţi lideri operaţionali corporativi din România, venind cu peste 40 de ani de experienţă şi rezultate remarcabile. Suntem convinşi că va aduce o valoare semnificată francizei locale Globalworth şi o va conduce cu succes în următoarea etapă de dezvoltare”, a spus Dimitris Raptis, CEO Globalworth Group.     

Marian V. Popa vine o experienţă în senior management, axată pe domenii ca servicii financiare, servicii specifice business-ului, outsourcing şi tehnologie în multinaţionale precum Deutsche Bank, Endava, Fujitsu sau Rank Xerox.

În cel mai recent rol al său de Director General la Deutsche Bank Global Technology România, în perioada 2014-2021, a creat unul dintre cele patru centre strategice de tehnologie a Deutsche Bank la nivel mondial, gestionând peste 1.000 de oameni.

Înainte de a se alătura echipei Deutsche Bank, Marian V. Popa a ocupat poziţia de CEO în companii  precum Endava CEE (peste 7 ani), Fujitsu/ICL (8 ani) şi Xerox România & Moldova (14 ani). A fondat compania de consultanţă Transformative Coaching şi numeroase ONG-uri, printre care Foundation for the Medieval Art Festival în Sighişoara, The American Chamber of Commerce, The British – Romanian Chamber of Commerce, AOAR, Transparency International Romania şi multe altele.

Marian are o licenţă în Economie şi Comerţ Extern (România) şi trei diplome în Executive Management Education (UK, Belgia şi Franţa).

“România a fost fundamentul succesului Globalwoth şi va reprezenta întotdeauna un pilon important pentru dezvoltarea sa viitoare. Sunt onorat să conduc echipa locală şi să ghidez consolidarea şi creşterea acesteia şi în viitor. Deoarece tehnologia joacă un rol central în biroul viitorului, cred cu adevărat că experienţa mea în acest domeniu va ajuta Globalworth să continue să ofere celei mai mari comunităţi de afaceri din ţară soluţii integrate de ultimă generaţie pentru a răspunde diferitelor nevoi ale pieţei în evoluţie”, a completat Marian V. Popa.

Globalworth a devenit cel mai mare proprietar de birouri în Europa Centrală şi de Est, cu un portofoliu de proiecte office, industrial, rezidenţial evaluat la aproximativ 3 miliarde de euro, din care în România proprietăţile sale erau evaluate la circa 1,4 mld. euro la finalul anului 2019.

Ioannis Papalekas, fondatorul Globalworth, a vândut anul trecut compania către miliardarul ceh Radovan Vitek, acţionarul CPI Property Group

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO