Constructii & Imobiliare

Suedezii de la Oresa l-au recrutat pe Muler Onofrei co-managing director al diviziei de real estate. El va coordona activitatea de investiţii a companiei pe segmentul imobiliar, alături de Claudiu Trancă

Suedezii de la Oresa l-au recrutat pe Muler Onofrei...

Autor: Cristina Bellu

17.11.2021, 14:48 386

Compania suedeză de investiţii Oresa, care la inceputul anului a intrat in segmentul real estate prin achizitia parcul logistic şi industrial Solo Iaşi de la Grupul Tester, anunţă cooptarea lui Muler Onofrei în funcţia de co-managing director al diviziei de real estate. El va coordona activitatea de investiţii a companiei pe segmentul imobiliar, alături de Claudiu Trancă, care a preluat anul acesta rolul de co-managing director real estate în cadrul Oresa.

Muler Onofrei are o experienta de peste 20 de ani în industria imobiliară, în proiecte de investitţii şi dezvoltare pentru companii precum Element Industrial, business pe care l-a fondat alături de Ionuţ Dumitrescu şi pe care l-a condus din funcţia de CEO, Panattoni Development Europe (Managing Director Romania) sau Prologis (Market Officer Romania).

Claudiu Trancă are peste 20 ani  experienta în investiţii şi M&A acumulata in Oresa (15 ani) si companii precum Arthur Andersen, EY sau UPC.

Oresa, o firmă de investiţii cu rădăcini suedeze, este prezentă în România începând cu 1997. De atunci a investit circa 200 mil. euro pe piaţa locală, în circa 15 companii. Acum în portofoliu se mai găsesc companiile La Fântâna (FMCG), RBC (IT) şi Kiwi Finance (financiar). Fondul a făcut în 2019 două exituri, de la Somaco (materiale de construcţii) şi rtc (birotică). Acţionarii suedezi din spatele Oresa Ventures mai deţin în România afacerea din servicii medicale Medicover (clinici şi spital) şi Synevo (businessul de laboratoare).

La inceputul anului 2021 Oresa a intrat in segmentul real estate prin achizitia parcului logistic şi industrial Solo Iaşi de la Grupul Tester aflat în proprietatea omului de afaceri Bogdan Piţigoi.

Potrivit oficialilor Oresa, compania are un program ambiţios de dezvoltare pe termen lung în piaţa locală de real estate, cu o strategie mixtă de dezvoltări şi achiziţii de proiecte existente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO