Constructii & Imobiliare

Se dezgheaţă piaţa tranzacţiilor: Chinezii de la Fosun au cumpărat Floreasca Park de la nemţii de la GLL, unde principalii chiriaşi sunt americanii de la Oracle

Se dezgheaţă piaţa tranzacţiilor: Chinezii de la...

Autor: Bogdan Alecu

05.08.2020, 10:53 14291

Fosun, una dintre cele mai mari companii de investiţii din China, a cumpărat proiectul de birouri Floreasca Park de la intersecţia dintre Şos. Pipera cu Barbu Văcărescu de la fondul german GLL. 

Investiţia chinezilor se face prin divizia Resolution Property Investment Management, care acţionează ca un manager de investiţii în proprietăţi imobiliare cu valoare adăugată. Resolution deţine 77 de proprietăţi, în 10 ţări prin 5 fonduri.

Prin această achiziţie, americanii de la Oracle vor deveni chiriaşi într-o clădire deţinută de un fond chinez de investiţii.

În cazul proiectului Floreasca Park, deţinut de nemţii de la GLL, discuţiile s-au purtat în jurul unui randament investiţional de 7%. Astfel, preţul de vânzare s-ar situa în jurul a 100-110 mil. euro. Nemţii de la GLL au cumpărat proiectul de la Portland Trust în 2015 contra sumei de 104 mil. euro cu un yield de 7,5%.

GLL Real Estate Partners mai deţine în Bucureşti clădirea Victoria Center de pe Calea Victoriei şi Charles de Gaulle Plaza de la Aviatorilor.

Proiectul de birouri Floreasca Park, care a fost finalizat la sfârşitul lui 2013 de Portland Trust în una dintre cele mai fierbinţi zone de office din Bucureşti, Barbu Văcărescu-Calea Floreasca, are 37.500 de metri pătraţi, iar printre principalii chiriaşi se numără Oracle, Allianz, Kellogg’s şi BASF. Investiţia în Floreasca Park a fost de circa 70 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO