Constructii & Imobiliare

Schimbări uriaşe în unul dintre cele mai aglomerate cartiere din Bucureşti: Bugetul alocat pentru refacerea infrastructurii din Prelungirea Ghencea sare de jumătate de miliard de lei. Cum va arăta cartierul

Schimbări uriaşe în unul dintre cele mai aglomerate...

Autor: Nicolae Oprea

26.09.2018, 11:32 2384

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, miercuri, un proiect care prevede finanţarea unuia dintre cele mai importante planuri de infrastructură – „Supralărgire Prelungirea Ghencea”. Primăria Capitalei va aloca 558 de milioane de lei pentru acest proiect.

Finanţarea mult aşteptatului proiect care prevede lărgirea arterei „Prelungirea Ghencea” a fost aprobată cu unanimitate de voturi. Astfel, Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a votat, miercuri, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Penetraţie Prelungirea Ghencea -Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea între strada Braşov şi Terminal 41”.

Potrivit proiectului votat în şedinţa CGMB, investiţia se ridică la peste 558 de milioane de lei (inclusiv TVA).

Obiectivele proiectului sunt: lărgire la patru benzi a arterei Prelungirea Ghencea, între str. Braşov şi Centura Bucureşti; realizarea unei piste de biciclete; realizare cale dublă de tramvai; amenajare trotuare; modernizarea sistemului de iluminat; modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canal; construirea unui nod intermodal cu parcare supraetajată la capătul Bulevardului Prelungirea Ghencea, în zona nodului rutier de la Domneşti; lărgirea la patru benzi şi păstrarea liniei de tramvai existente pe Bulevardul Ghencea până la capătul liniei 41.

În ultimii ani, locuitorii din zona „Prelungirea Ghencea” au organizat numeroase proteste în stradă, nemulţumiţi de infrastructura precară din zonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO