Constructii & Imobiliare

Schimbarea la faţă a construcţiilor, o industrie de 10 mld. euro: cinci din cei mai mari zece constructori de acum un deceniu sunt în insolvenţă sau în faliment

ANALIZĂ

Schimbarea la faţă a construcţiilor, o industrie de 10...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.02.2020, 12:00 788

♦ Aşteptările constructorilor sunt în continuare în investiţiile publice ♦ Construcţiile sunt sectorul din care au venit în ultimele decenii cele mai multe insolvenţe în rândul companiilor antreprenoriale.

 

Insolvenţe, falimente, afaceri în declin – sunt tendinţele care au mişcat piaţa construcţiilor din România în ultimii zece ani. Puţine sunt companiile care au reuşit să se menţină în topul celor mai mari constructori de pe plan local din 2008 până în 2018, arată o analiză ZF, care evidenţiază evoluţia firmelor de profil aflate în top zece după cifra de afaceri din 2008.

Romstrade – firma de construcţii controlată de Nelu Iordache – a intrat în insolvenţă în 2012, după ce mai mulţi creditori depuseseră cereri de intrare în această procedură. Aceeaşi soartă a avut-o şi Tehnologica Radion, controlată de omul de afaceri Theodor Berna. Procedura a fost deschisă în septembrie 2014, la cererea companiei, şi a fost acceptată de Tribunalul Bucureşti. Astăzi, compania se află în reorganizare judiciară, potrivit datelor de pe platforma de analiză a companiilor Confidas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO