Constructii & Imobiliare

PwC vinde 8,9 hectare de teren situat pe Şoseaua Colentina din Capitală, cu 24 mil. euro

PwC vinde 8,9 hectare de teren situat pe Şoseaua...

Autor: Cristina Bellu

26.03.2018, 13:53 544

PwC Business Recovery Services (BRS), divizia de insolventa si restructurare a PwC Romania, scoate la vanzare prin licitatie publica deschisa cu strigare, un teren in suprafata totala de 89.502 metri pătraţi situat pe Şoseaua Colentina din Bucureşti, preţul de pornire fiind de 24,4 mil. euro, iar preţul minim de adjudecare coborând la 22,5 mil. euro.

Licitatia pentru vanzarea activului aflat in proprietatea Bel Rom Noua, societate aflată în faliment, este fixata pentru data de 12 aprilie.

BelRom este un fond de investitii din Belgia, controlat de Carl Decoopman, Steven Van Den Bossche si Hendrik Danneels.

Grupul a intrat pe piata locala in urma cu aproximativ cincisprezece ani. In anul 2008, BelRom a deschis European Retail Park din Bacau, ulterior redenumit Hello Shopping Park, in urma unei investitii de aproximativ 60 de milioane de euro.

In mai 2010, fondul investise deja circa 400 milioane euro pe piata locala, fiind unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de pe piata spatiilor comerciale. Bel Rom Noua a fost înfiinţată în 2007, iar în 2008, societatea a achizitionat cele doua loturi de teren intravilan in Bucuresti totalizand 8,9 hectare, avand ca scop dezvoltarea unui proiect imobiliar si a unor spatii de birouri.

La momentul declansarii blocajului pe piata imobiliara, societatea a inghetat demararea proiectului, iar in luna iunie a anului 2012 a intrat in procedura de insolventa. In octombrie 2016, societatea Bel Rom Noua a intrat in faliment, iar in anul 2017 PwC BRS a preluat mandatul de lichidator judiciar.

Alocam un interes deosebit valorificarii activelor de tipul acesta (in distress), urmarind prin proiectele noastre sa mentinem un contact permanent intre potentialii investitori si cei in nevoie de surse de finantare. (...) Ne dorim sa valorificam experienta si reteaua noastra de contacte la nivel de regiune prin facilitarea valorificarii activelor din procedurile de insolventa din piata locala. spune Edward Macnamara, liderul departamentului de Consultanta de Management si Tranzactii, PwC Romania.

PwC BRS este departamentul de insolventa si restructurare al PwC Romania, din care face parte o echipa completa de specialisti in domeniul financiar si juridic. Echipa include avocati specializati in domeniul insolventei, fosti coordonatori ai departamentelor bancare de restructurare (workout), practicieni in insolventa care au coordonat proiecte de anvergura si, nu in ultimul rand, specialisti care au lucrat pe partea de creditare in banci de prestigiu.

Principalele arii acoperite de PwC BRS sunt insolventa, elaborarea de planuri de restructurare in insolventa, precum si in afara procedurii, proiecte de fuziuni si achizitii (M&A) pentru societati aflate in dificultate, vanzari de active in distress, analiza independenta a afacerii, consiliere in restructurarea datoriilor, redresare financiara (turnaround) si accesare de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO