Constructii & Imobiliare

Proiectul dezvoltat de One United Properties în zona Floreasca din Capitală, premiat la Londra

Proiectul dezvoltat de One United Properties în zona...

Autor: Cristina Bellu

06.12.2019, 14:36 2609

Proiectul One Floreasca City dezvoltat de compania cu capital românesc One United Properties în zona Floreasca din Capitală, a fost desemnat cel mai bun proiect imobiliar din Europa la categoria „dezvoltare rezidenţială sustenabilă”, în cadrul galei International Property Awards 2019-2020 desfăşurată recent la Londra.

„Împreună cu echipa One United Properties am identificat acest proiect, One Floreasca City, ca fiind unul excelent, cu şanse mari de a ajunge departe în această importantă competiţie internaţională. Acest „departe” însă ne-a surprins pe toţi, pentru că, dacă în anii trecuţi au mai fost companii care au ajuns în etape regionale, pe plan internaţional nicio companie românească nu a mai primit acest premiu”, spune Valentin Ilie, consultant One United Properties pentru participarea la International Property Awards 2019-2020.

Proiectul mixt One Floreasca City amplasat la intersecţia Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, se integrează în strategia companiei de a dezvolta pe piaţa din România proiecte imobiliare cu funcţiune mixtă şi de regenerare urbană. One Floreasca City are o componentă rezidenţială – One Mircea Eliade, cu 247 de apartamente exclusiviste, şi o componentă office - turnul de birouri One Tower, cu 24.000 mp suprafaţă brută închiriabilă (GLA).

Cele patru clădiri urmează să fie livrate în T4/ 2020.

One United Properties, companie controlată de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, are în lucru proiecte de 150.000 mp de spaţii de birouri pentru următorii trei ani, ce totalizează investiţii totale de 220 milioane de euro.

Dezvoltatorul imobiliar deţine în portofoliu proiecte precum One Floreasca Lake, One Herăstrău Park, One Charles de Gaulle sau One Herăstrău Plaza.

La jumătatea anului 2019, compania a vândut unui grup de investitori români 8% din acţiuni pentru suma de 22,7 milioane de euro. În urma acestei tranzacţii, compania One United Properties a fost evaluată la 270 de milioane de euro.

Premiile International Property Awards sunt dedicate profesioniştilor din domeniul proiectelor rezidenţiale şi comerciale din întreaga lume şi sunt împărţite în regiuni care acoperă Africa, Asia Pacific, Arabia, Canada, Caraibe, America Centrală şi de Sud, Europa, Marea Britanie şi SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO