Constructii & Imobiliare

Producătorul de lacuri şi vopsele Sarcom, parte a ROCA Industry, o numeşte în poziţia de CEO pe Laurenţa Crudu, cea care a condus business-ul producătorului de plasă din fibră de stică Bico Industries în ultimii şase ani

Producătorul de lacuri şi vopsele Sarcom, parte a ROCA...

Autor: Cristina Bellu

06.01.2022, 12:15 238

Sarcom, jucător din industria locală de producţie de vopsele şi lacuri, parte a ROCA Industry, a desemnat-o în poziţia de CEO pe Laurenţa Crudu, care în ultimii şase ani a condus business-ul BICO Industries, principalul producător din piaţa locală de plasă din fibră de sticlă.

Ea va coordona strategia de creştere a Sarcom cu scopul de a accelera dezvoltarea companiei pe termen lung, arată datele transmise joi de reprezentanţii ROCA Industry.

”Obiectivul Sarcom este să ajungă în top trei producători de vopsele şi lacuri la nivel naţional. Vedem în ROCA Industry - un holding cu un model de business unic în România - un potenţial uriaş de a contribui la creşterea competitivităţii industriei de materiale de construcţii autohtone”, transmite Alexandru Savin, Investment Manager ROCA Investments.

Laurenţa Crudu a ocupat, timp de 25 ani, diferite funcţii de middle şi top management în companii care activează pe piaţa materialelor de construcţii. În ultimii 10 ani, Laurenţa Crudu a fost parte din echipa BICO Industries, iniţial în calitate de director comercial şi apoi, în ultimii şase ani, ca CEO, rol în care s-a concentrat pe diversificarea produselor şi a portofoliului de clienţi şi furnizori, pe managementul echipei şi optimizarea proceselor.   

Anterior, timp de 15 ani a lucrat in cadrul a două companii româneşti cu capital privat din Piatra Neamţ, producătoare de emailuri, lacuri si vopsele lavabile.

„Experienţa mea în domeniul materialelor de construcţii, combinată cu o viziune proaspătă, vor fi cheia pentru a activa potenţialul încă neexploatat al companiei”, spune Laurenţa Crudu, noul CEO al Sarcom.

În cadrul Sarcom, ROCA Industry continuă planurile de dezvoltare după ce în luna octombrie 2021 a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru preluarea integrală a companiei, tranzacţia fiind finalizată în luna noiembrie şi aprobată de Consiliul Concurenţei în decembrie 2021.

Holdingul ROCA Industry îşi propune atât o dezvoltare organică, cât şi prin consolidări M&A (fuziuni şi achiziţii) pentru companiile prin care îşi desfăşoară activitatea, BICO şi Sarcom. În prezent, echipa se află în diverse etape de negociere pentru investiţii în noi companii din sectorul materialelor de construcţii, companii cu multiple pârghii de creştere şi posibilităţi de expansiune internaţională.

Valoarea pieţei de producţie de vopsele şi lacuri din România se ridica la 1,6 miliarde de lei în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO