Constructii & Imobiliare

Producătorul de ţigări BAT investeşte în fabrica de la Ploieşti pentru a o transforma a doua cea mai mare din Europa

Producătorul de ţigări BAT investeşte în fabrica de...

Autor: Cristina Roşca

09.11.2016, 13:00 2110

Producătorul de ţigări BAT, cel mai mare jucător de pe această piaţă, anunţă investiţii în fabrica pe care compania o deţine la Ploieşti în judeţul Prahova.

„(...)este una din cele mai importante investiţii în economia românească din următorii ani. Dezvoltarea fabricii de la Ploieşti care va deveni a doua ca mărime din Europa şi un stimul total în economia românească de un miliard de euro în următorii cinci ani de zile”, spun oficialii companiei. Ci nu spun însă care este valoarea investiţiei.

Pe piaţa locală sunt deschise trei mari fabrici de ţigări, fiecare dintre jucătorii internaţionali având o unitate de producţie aici. Astfel, British American Tobacco (BAT) produce la Ploieşti, Japan Tobacco International (JTI) în Capitală şi Philip Morris International (PMI) în Otopeni, judeţul Ilfov. De aici, ţigările pleacă în toată lumea.

Fiecare dintre cei trei jucători din această piaţă are minimum două entităţi juridice în România, una de producţie şi una de comerţ. BAT are şi un centru de servicii. în total, entităţile de producţie şi de trading au terminat anul trecut cu afaceri de aproape 3,2 mld. euro şi peste 3.000 de salariaţi, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe. Exportul se realizează, potrivit datelor ZF, atât pe firmele de producţie, cât şi pe cele de trading.
BAT are în România afaceri de peste 1,7 mld. euro şi peste 1.300 de salariaţi potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO