Constructii & Imobiliare

Primăria Ploieşti va atrage 11 milioane lei pentru eficientizarea sistemului de iluminat public al principalei linii de tramvai

Primăria Ploieşti va atrage 11 milioane lei pentru...

Autor: Daniel Lazar

02.09.2019, 12:50 134

Primăria Ploieşti derulează activităţi de precontractare pentru Proiectul “Eficientizare consumuri energetice în municipiul Ploiesti – sistem iluminat public traseu tramvai 101”, care leagă Nordul de Sudul municipiului, valoarea totală a proiectului fiind de 11.012.127,64 lei (cu T.V.A.).

Prin proiect se va moderniza iluminatul public aferent căilor de circulaţie şi din staţiile de aşteptare pentru călători prin înlocuirea echipamentelor existente cu aparate de iluminat cu LED, având integrate capabilităţi de conectivitate şi comunicare.

Se va implementa un sistem de telegestiune a iluminatului bazat pe Open Source Data, cu furnizare de API şi facilităţi de optimizare a consumului energetic, prin care să se monitorizeze şi să se controleze individual şi pe grupuri funcţionarea punctelor luminoase precum şi a cutiilor electrice ce deservesc instalaţia şi se vor monta panouri fotovoltaice ce vor deservi corpurile de iluminat din staţiile de aşteptare pentru călători.

Implementarea acestor măsuri va duce la scăderea consumului de energie al sistemului de iluminat public, a consumului energetic primar prin utilizarea resurselor de energie regenerabilă, precum şi scăderea cheltuielilor publice cu operarea sistemului.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3.1 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea C – Iluminat Public.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO