Constructii & Imobiliare

Primăria oraşului Eforie a accesat 4,5 mil. euro pentru amenajarea lacului Belona

Primăria oraşului Eforie a accesat 4,5 mil. euro pentru...

Autor: Roana Rotaru

28.07.2017, 11:47 193

Primăria oraşului Eforie a accesat fonduri europene în valoare de 4,5 milioane de euro pentru amenajarea laculul Belona din judeţul Constanţa, bani care vor fi folosiţi pentru ecologizarea lacului, construirea de alei pietonale şi piste pentru biciclete, potrivit reprezentanţilor Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAP).

„Beneficiarul proiectului va ecologiza lacul şi va amenaja împrejurimile prin construirea de alei pietonale, spaţii verzi şi o pistă de biciclete în lungime de 1,2 kilometri. Vor fi create infrastructurile conexe de utilitate publică - iluminare publică, mobilier urban, cişmele de băut apă. O promenadă de tip ponton şi un turn belvedere cu înălţimea de 20 m vor fi punctele noi de atracţie în aria lacului Belona din Eforie”, se arată în comunicatul emis de reprezentanţii MDRAP care preconizează o creştere cu peste 15% a numărului de turişti, faţă de anul 2015 ca urmare a investiţiei ce urmează să fie realizată.

Lacul Belona se află în sudul oraşului Eforie, fiind un lac artificial, cu apă dulce, cu o suprafaţa de circa 5,2 hectare şi o adâncime de aproape 6 metri. Proiectul, propus spre finanţare de Primăria oraşului Eforie, judeţul Constanţa, este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO