Constructii & Imobiliare

Prima tranzacţie după plecarea lui Papalekas: Globalworth semnează cu Wipro pentru 11.000 mp de birouri în Globalworth Square

Prima tranzacţie după plecarea lui Papalekas:...

Autor: Bogdan Alecu

28.01.2021, 09:16 436

Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrală şi de Est (CEE) şi cel mai mare proprietar de birouri din România, a semnat un contract de leasing pentru Globalworth Square. Wipro, o companie globală, specializată în consultanţă de afaceri, va fi principalul chiriaş al celei mai tehnologizate clădiri din portofoliul Globalworth. Suprafaţa tranzacţionată se va ridica la 11.000 de metri pătraţi şi a fost intermediată de compania de consultanţă Griffes.

“Procesul de leasing este în plină desfăşurare şi avem o serie de discuţii pentru cei 17.000 de metri pătraţi încă disponibili”, a spus Ema Iftimie, Head of Leasing la Globalworth România.

Clădirea are un sistem de dezinfecţie a aerului introdus in zona de birouri, cât şi al spaţiilor comune cu lămpi UV-C montate pe racordurile de introducere ale centralelor de tratare a aerului. Acest sistem asigură reducerea microorganismelor cu până la 99%, chiar şi în spaţii foarte înguste, şi funcţionează împotriva virusuruilor precum COVID-19 şi alţi agenţi patogeni.

“Această nouă casă & sediu pentru echipele noastre din România vor reprezenta platforma ideală pentru a ne ajuta să creştem şi mai mult şi să ne consolidăm poziţia pe piaţă”, a explicat Vivek Bakshi, Country Manager pentru Wipro România.

“Provocările din lumea business din 2020 au adus nu numai constrângeri, ci şi ingeniozitate în rândul chiriaşilor cu viziune şi planuri solide pentru viitor. Wipro este un precursor şi această mişcare - cea mai mare tranzacţie de leasing din perioada pandemiei - demonstrează calităţile unei clădiri de birouri remarcabile şi va ajuta echipele să se adapteze noilor modele de lucru”, a adăugat Andreea Paun, Managing Partner al Griffes.

În acest moment, structura şi faţada sunt finalizate, întreaga clădire urmând a fi terminată în Q2 2021. Globalworth Square se află în procesul de a obţine certificarea BREEAM Outstanding.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO