Constructii & Imobiliare

Premierul Ludovic Orban, în vizită cu Nicuşor Dan la Ministerul Transporturilor: Autostrada de Centură va prinde viaţă

Premierul Ludovic Orban, în vizită cu Nicuşor Dan la...

Autor: Laura Buciu

02.10.2020, 11:37 677

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, după vizita la Ministerul Transporturilor, împreună cu primarul ales al Bucureştiului, că urmează investiţii mari în infrastructură, iar Autostrada de Centură va prinde viaţă. Dan a spus că Bucureştiul este „obligat” să colaboreze cu MT.

„Bucureştiul este obligat să colaboreze cu Ministerul Transporturilor, pentru că multe din lucrurile pe care trebuie să le facem în ceea ce priveşte mobilitatea în Bucureşti ţine de colaborarea cu acest minister. Trebuie să luăm presiunea de trafic de pe Bucureşti şi ca să luăm presiunea pe trafic, trebuie să avem o consolidare a transportului public – aici vorbim de metrou şi de metrou de suprafaţă, trebuie să avem marile parcări în intrarea în oraş (...), trebuie să avem Şoseaua de Centură şi trebuie să avem Autostradă de Centură. Am vorbit astăzi şi de investiţiile pe care Ministerul Transporturilor urmează să le facă pentru Bucureşti şi de investiţiile pe care urmează să le facă în imediata apropiere a Bucureştiului cu implicare pe Bucureşti. Am vorbit de stadiul realizării şoselei de centură, de stadiul proiectării şi realizării Autostrăzii de Centură, de ce trebuie să facem pe infrastructur CFR, unde trebuie modernizat, unde trebuie electrificat, de extinderea metroului, de metroul de suprafaţă”, a spus Nicuşor Dan.

Ludovic Orban a spus că Guvernul va colabora cu Primăria Capitalei şi va susţine proiectele Primăriei Generale, între care Autostrada, care prinde, deja viaţă.

„Toate proiectele care ţin de Guvern, în care Guvernul este implicat şi care sunt necesare pentru rezolvarea problemelor Capitalei României să fie derulate cu profesionalism, cu seriozitate şi cu maximă viteză. Reafirm angajamentul de a obţine finanţări pentru toate aceste proiecte. Aceste proiecte ar fi trebuit făcute poate de 8 ani, de 10 ani, de 12 ani, de 15 ani, din păcate oameni preocupaţi de avantaje personale (...) nu au făcut ceea ce ar fi trebuit să facă. Noi vom face. Proeictye importante cum sunt Autostrada de Centură prin viaţă”, a spus premierul Ludovic Orban.

Acesta a afirmat că până la sfârşitul anului Guvernul şi-a propus să înceapă lucrările pe toate tronsoanele din Autostrada de Centură din Sud.

„De asemenea, (ne-am propus – n.r.) să încheiem toate contractele de proiectare şi execuţie pentru Autostrada de Centură pentru cele 4 tronsoane din zona de Nord. În ceea ce priveşte actuala Centură a Capitalei, pe lângă lărgirea la 4 benzi, în zona de Nord, în Autostrada A1 şi Autostrada A2, care trebuie finalizate cât mai repede şi pe care există contracte, am discutat împreună cu domnul primar general, lărgirea la 4 benzi şi în zona de Sud şi, de asemenea, accelerarea tuturor proiectelor care ţin de soluţionarea problemelor de trafic, de pasaje subterane, supraterane astfel încât să crească fluiditatea pe zona de Sud a actualei centuri a Capitalei”, a mai spus Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO