Constructii & Imobiliare

Platforma imobiliară Casta lansează un serviciu digital prin care vânzătorii de apartamente primesc în maxim 3 zile o ofertă de preţ, cu plata cash

Platforma imobiliară Casta lansează un serviciu digital...

Autor: Roxana Rosu

30.09.2020, 13:20 2856

Platforma imobiliară Casta, parte din grupul Neogen controlat de antreprenorul local Călin Fusu, lansează InstaBuy, un serviciu online prin care proprietarii de apartamente pot încasa mai rapid banii din vânzarea locuinţei.

În ultimele luni, timpul de vânzare a unui apartament a crescut, pe fondul epidemiei de Covid-19, la o medie de 100 de zile, datele din piaţă arătând că doar 3 din 10 apartamente puse la vânzare sunt cumpărate în mai puţin de trei luni de la publicarea anunţurilor, mai ales că majoritatea sunt achiziţionate prin credit ipotecar.

În trimestrul doi, numărul locuinţelor vândute a scăzut cu aproximativ 20,4% faţă de primul trimestru şi cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor oficiale ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Prin intermediul InstaBuy, proprietarii pot folosi o soluţie digitală de vânzare, pe baza unei evaluări realizată în raport cu ofertele existente în piaţă şi pe baza unor criterii pre-stabilite. Soluţia se adresează în prezent proprietarilor de garsoniere şi apartamente din Bucureşti şi vizează atât imobile care se află în proprietate, cât şi imobile care sunt ipotecate la bancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO