Constructii & Imobiliare

Piaţa imobiliară ignoră pandemia: Vânzările pentru clădirile de birouri au crescut cu 17%, faţă de anul precedent

Piaţa imobiliară ignoră pandemia: Vânzările pentru...

Autor: Gabriela Pătrulescu

19.08.2020, 12:24 247

În primele şase luni ale anului, în clădirile de birouri s-au investit peste 350 de milioane de euro. Vânzările au crescut cu 17% faţă de anul trecut, conform CBRE, iar maghiarii sunt pe primul loc la investiţii, urmaţi de români şi sud-africani.

Piaţa imobiliară pare să fie mai ferită de criză, ba chiar prosperă. S-au investit ceva bani în clădiri, cu tot cu criza sanitara şi dezavantajele ei economice şi sociale.

Practic, s-au investit 395 de milioane de euro, doar în primele 6 luni din an, cu 17% mai mult faţă de anul trecut.

Vedetele anului au fost clădirile de birouri, la care maghiarii sunt pe primul loc la investiţii, urmaţi de români şi sud-africani.

„În primele 6 luni, 88% din tranzacţii au fost reprezentate de segmentul de birouri. Din totalul tranzacţional 29% a fost cu capital românesc. Am avut un flux foarte mare de proprietăţi dezvoltate în zona de Vest şi zona de Nord. Anul acesta, pe industrial, noi ne aşteptăm la cel mai mare volum de spaţii de industrial ce urmează să fie livrate”, spune Daniela Boca Gavril, Head of Research, CBRE România.

Potrivit CBRE România, cea mai scumpă tranzacţie în 2020 este de 126 milioane de euro: Optimum Ventures & GTC. În 2019, 53% din trazacţii au fost din capital românesc, iar în 2020, doar 29%. Între investitorii activi români sunt Dedeman şi One.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO