Constructii & Imobiliare

Piaţa imobiliară ar putea înregistra în 2020 tranzacţii de peste 600 mil.euro pe segmentul de birouri.”Chiriaşii, dezvoltatorii şi investitorii au început să se uite cu atenţie la zone noi în Bucureşti, subdezvoltate, dar mai uşor de accesat”

Piaţa imobiliară ar putea înregistra în 2020...

Autor: Roxana Rosu

24.02.2020, 12:34 577

Piaţa imobiliară din România ar putea înregistra în 2020 tranzacţii de peste 600 milioane euro pe segmentul de birouri, sumă care acoperă doar investiţiile aflate într-un stadiu avansat, inclusiv vânzarea portofoliului NEPI Rockcastle către AFI Europe, de 300 milioane euro, arată o analiză Colliers.

Astfel, 2020 ar putea fi cel mai bun an pentru investiţiile imobiliare locale din perioada post-criză, după un 2019 încheiat cu investiţii totale de 644 de milioane de euro pe plan local.

Vedeta pieţei va fi sectorul de birouri, susţinut de randamente mai atractive decât în alte ţări din regiune şi de o performanţă macroeconomică bună.

Piaţa de birouri a atras, anul trecut, peste 60% din volumul tranzacţionat, Bucureşti şi Cluj-Napoca fiind cele mai dinamice oraşe.

”Faptul că ponderea Bucureştiului în raport cu oraşele regionale s-a schimbat de la 80-20% în 2018 la 48-52% în 2019 este un indiciu clar al tranformărilor majore din economia României. Un alt aspect pozitiv al anului trecut a fost că am avut investitori noi implicaţi în tranzacţii locale. Activele locale au atras interes din partea investitorilor din Orientul Mijlociu şi Îndepărtat, precum şi din SUA şi Europa de Vest. Fondurile sud-africane şi investitorii autohtoni au fost însă cei mai activi, implicându-se în aproape 28% din totalul tranzacţiilor”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO