Constructii & Imobiliare

Parcurile logistice deţinute de eMAG în România şi Ungaria obţin certificarea BREEAM Excellent printr-un proces coordonat de Cushman & Wakefield Echinox

Mihnea Cristescu, Project Manager şi specialist în servicii de sustenabilitate în cadrul departamentului de Project Management al Cushman & Wakefield Echinox

Mihnea Cristescu, Project Manager şi specialist în servicii de sustenabilitate în cadrul departamentului de Project Management al Cushman & Wakefield Echinox

Autor: Cristina Bellu

23.10.2023, 11:04 156

Compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a coordonat procesul de certificare BREEAM Excellent pentru portofoliul de parcuri logistice de aproape 500.000 mp deţinute de către eMAG, unul dintre cei mai mari retaileri online din Europa de Est, în România şi Ungaria.

Certificarea recunoaşte performanţa ecologică a proiectelor prin implementarea de măsuri de eficienţă energetică şi de reducere a impactului asupra mediului înconjurător.

”O certificare verde poate aduce multe avantaje atât pentru chiriaşi, cât şi pentru proprietari, care se traduc prin costuri operaţionale mai reduse, creşterea valorii activului, îndeplinirea obiectivelor legate de standardele ESG etc. Vedem în ultima perioadă o preocupare a jucatorilor de pe piata imobiliara – proprietari, investitori, chiriasi - nu doar pentru certificarea portofoliilor, ci şi pentru nivelul de certificare obţinut, nivel care a devenit un avantaj competitiv în atragerea de noi talente de pe piaţa muncii, dar şi în retenţia angajaţilor şi, în acelaşi timp în poziţionarea şi recunoaşterea ca branduri cu impact pozitiv în comunitate”, spune Mihnea Cristescu, Project Manager şi specialist în servicii de sustenabilitate în cadrul departamentului de Project Management al Cushman & Wakefield Echinox.

Cea mai mare pondere a portofoliului certificat o deţine parcul de 245.000 metri pătraţi pe care eMAG l-a construit în apropierea autostrăzii A1, Bucureşti-Piteşti. Proiectul de certificare a inclus şi parcul Sameday de 23.000 metri pătraţi din Chitila, judeţul Ilfov, precum şi cea mai recentă investiţie realizată de eMAG, respectiv o facilitate logistică cu o suprafaţă de 125.000 metri pătraţi lângă Budapesta, la Dunaharaszti.

„Prin intermediul acestor soluţii şi a tehnologiilor de ultimă oră am reuşit să optimizăm consumul de energie electrică şi chiar să o producem cu ajutorul unei reţele de 4.394 de panouri fotoelectrice.”, adaugă Alexandru Niculescu, VP Operaţiuni eMAG.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) este una dintre cele mai recunoscute certificări pentru sustenabilitatea clădirilor. Sistemul de rating BREEAM include o gamă largă de criterii de evaluare a performanţei unei clădiri, printre care consumul de energie şi apă, poluarea, transportul, deşeurile, inovaţia, rezilienţa, utilizarea terenului, biodiversitate, selecţia materialelor, resursele, procesele de management şi altele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO