Constructii & Imobiliare

Oţelul produs în combinatul siderurgic Liberty Galaţi a ajuns în construcţia podului care face parte din proiectul feroviar Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

Oţelul produs în combinatul siderurgic Liberty Galaţi...

Autor: Cristina Bellu

02.12.2020, 15:59 13708

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi a livrat oţel pentru construcţia podului de peste 1.500 metri pătraţi care face parte din proiectul feroviar Gara de Nord-Aeroportul Otopeni, dezvoltat de Arcada Company din Galaţi alături de ISPCF şi DB Engineering & Consultings (companie din Germania specializată în proiecte de infrastructură).

“Colaborarea are o însemnătate specială atât la nivel local, deoarece este rezultatul unui parteneriat între două companii gălăţene, cât şi la nivel naţional pentru că, astfel, s-a realizat un obiectiv de extrem de necesar, menit să fluidizeze traficul între Bucureşti şi Otopeni”, spun reprezentanţii Liberty Galaţi.

Linia de cale ferată Gara de Nord- Aeroport Otopeni, care trebuia să fie gata până la EURO 2020, a primit în luna septembrie al treilea termen. Proiectul care a costat aproximativ 400 mil. lei a fost finalizat, ruta urmând să devină funcţională în decursul lunii decembrie, potrivit celor mai recente date furnizate de CFR Infrastructură.

Tot în acest an, combinatul siderurgic de la Galaţi a început livrările de oţel pentru podul peste Dunăre de la Brăila, construit de asocierea dintre companiile Astaldi şi IHI Infrastructure Systems, proiect cu o valoare totală de circa 500 milioane euro, incluzând drumurile de acces. Alianţa GFG, condusă de miliardarul indian Sanjeev Gupta, care deţine în portofoliu şi combinatul de la Galaţi, a anunţat în vară că şi-a bugetat investiţii de 1 mld. euro în unitatea din Galaţi printr-un program pe zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO