Constructii & Imobiliare

Opus Land, dezvoltatorul ansamblului rezidenţial Cosmopolis din Bucureşti, majorează cu o treime investiţia din acest an în extinderea proiectului, la 29 mil. euro

Autor: Cristina Bellu

18.01.2021, 10:23 919

Opus Land, dezvoltatorul ansamblului rezidenţial Cosmopolis din Bucureşti, majorează la 29 mil. euro investiţia din acest an prevăzută pentru extinderea proiectului, cu circa o treime mai mare comparativ cu investiţia derulată în 2020.

Potrivit planurilor companiei, aproximativ 500 de noi locuinţe se vor adăuga în 2021 celor peste 4.100 deja finalizate în cadrul Cosmopolis, din care aproximativ jumătate vor fi vile.

În plus, va fi continuată dezvoltarea infrastructurii generale a proiectului, prin adăugarea de noi facilităţi sau extinderea celor deja existente. Cea mai importantă va fi reprezentată de extinderea strip mall – ului deja existent în cadrul Cosmopolis, acesta urmând să îşi tripleze practic suprafaţa la 14.000 de metri pătraţi închiriabili, o suprafaţă comparabilă cu cea a unui centru comercial de mici dimensiuni.

”2020 a fost un an bun pentru Cosmopolis, în ciuda contextului general existent. Ne-am adaptat foarte rapid, ceea ce ne-a permis să înregistrăm rezultate similare cu cele din anii anteriori, un rezultat excepţional ţinând cont că două luni am fost în lockdown. Toată această perioadă ne-a arătat cât de mult contează locuinţa dar şi proiectul şi comunitatea din care facem parte”, spune Gabriel Voicu, vicepreşedinte SVN Romania, consultantul imobiliar şi agentul exclusiv al proiectului, şi project manager Cosmopolis din partea companiei.

Infrastructura rutieră a proiectului, care numără deja zeci de kilometri de drumuri, va continua să fie extinsă şi în 2021, clădirea în care va funcţiona şcoala primară de stat a fost deja finalizată şi predată către autorităţi iar în acest an vor fi amenajate noi zone verzi şi minimum 12 noi piscine, care se vor adăuga celor 35 deja existente în cadrul Cosmopolis.

În 2020 au fost încheiate 488 de tranzacţii noi în cadrul Cosmopolis, obiectivul de vânzări pentru acest an fiind de aproximativ 500 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO