Constructii & Imobiliare

Nimeni nu vrea să construiască prima parte a autostrăzii Comarnic-Braşov. Bătaia este pe tronsonul dinspre Braşov

Nimeni nu vrea să construiască prima parte a...

Autor: Bogdan Alecu

12.01.2016, 11:50 5983

Pentru primul lot al autostrăzii Comarnic Braşov, între km 111 şi 115, a fost depusă o singură ofertă de către companiile „regelui” asfaltului Dorin Umbrărescu, Spedition UMB şi Tehnostrade, însă procedura de atribuire “Proiectare şi execuţie Autostrada Bucureşti - Braşov, Tronson Comarnic-Braşov" Lot 1: sector Comarnic – Predeal”  a fost anulată de autoritatea contractantă, întrucât potrivit Raportului procedurii aprobat de Directorul General, oferta prezentată a fost declarată de comisia de evaluare neconformă, ofertantul nerăspunzând la solicitarea de clarificări a comisiei de evaluare.

Pe de altă parte, pentru lotul doi, dintre sectorul Predeal-Cristian, dintre km 162 şi 168 şi drum de legătură, au fost depuse zece oferte de către operatorii economici. Acesta este tronsonul care „taie munţii”, şi care va putea fi şi o centură pentru Braşov utilizată de cei care merg dinspre Făgăraş, Ghimbav sau Cristian către Bucureşti. acest lot este în etapa evaluării ofertelor de către comisia de evaluare. Loturile 3, 4 şi 5 sunt în acest moment în procedură de revizuire Studiu de Fezabilitate.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale S.A., în calitate de autoritate contractantă, a iniţiat în data de 16.07.2015 procedura de licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului având ca obiect: “Proiectare şi execuţie Autostrada Bucureşti - Braşov, Tronson Comarnic-Braşov, Lot 1: sector Comarnic - Predeal, km 111- km 115; Lot 2: sector Predeal - Cristian, km 162 - km 168 şi Drum de Legătură” prin publicarea în SEAP a Anunţului de participare  nr.161290. Sedinţa de deschidere a ofertelor a avut loc în data de 13.10.2015.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO