Constructii & Imobiliare

NEPI strânge 400 mil. euro dintr-o emisiune de obligaţiuni. “Banii vor fi folosiţi inclusiv pentru achiziţii, dacă va fi cazul”

NEPI strânge 400 mil. euro dintr-o emisiune de...

Autor: Andreea Neferu

24.11.2015, 12:22 645

Fondul sud-african de investiţii NEPI (simbol bursier NEP), unul dintre cei mai mari investitori imobiliari de pe piaţa locală, cu un portofoliu de 1,7 miliarde de euro, va emite obligaţiuni negarantate în valoare de 400 de milioane de euro, cu o maturitate de 5,25 de ani şi un cupon fix de 3,75% anual.

Aceasta este prima emisiune de obligaţiuni a NEPI, dezvoltator imobiliar care s-a finanţat până acum în special prin emisiuni de acţiuni. NEPI a anunţat că va emite obligaţiuni de 400 de milioane de euro după ce ieri a demarat un plasament privat pentru astfel de obligaţiuni negarantate. “Încasările nete din emisiunea de obligaţiuni negarantate vor fi folosite pentru refinanţarea parţială a datoriei existente garantate şi negarantate şi pentru proiectele companiei, incluzând achiziţii, dacă şi când va fi cazul”, potrivit unui anunţ de pe bursă.

Mişcarea vine în contextul în care în urmă cu câteva săptămâni NEPI i-a mandatat pe bancherii de la Deutsche Bank şi JPMorgan Securities să organizeze o serie de întâlniri în Europa cu investitori în instrumente cu venit fix, în vederea unei potenţiale emisiuni de obligaţiuni. De altfel, obligaţiunile negarantate au fost plasate către investitori instituţionali din Europa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO