Constructii & Imobiliare

NEPI are în plan construcţia unui centru comercial în Râmnicu Vâlcea, după ce a semnat un pre-contract pentru achiziţia unui teren de 12 ha

NEPI are în plan construcţia unui centru comercial în...

Autor: Andreea Neferu

29.10.2015, 13:28 2601

Compania de dezvoltare imobiliară NEPI are în plan să construiască un centru comercial în Râmnicu-Vâlcea, după ce a semnat un precontract pentru achiziţia unui teren de 12 hectare în acest municipiu.

Informaţia privind achiziţia acestui teren apare într-un raport NEPI pe luna septembrie a acestui an, iar potrivit informaţiilor din piaţă, vânzătorii sunt foşti acţionari ai companiei BelRom, dezvoltator şi proprietar de centre comerciale.

“Despre un timeline (privind construcţia unui centru comercial în Râmnicu-Vâlcea – n.red.) putem vorbi după ce avem confirmări de la mai multe ancore pentru centrul comercial”, a spus Alex Morar, CEO al NEPI, adăugând că preţul pe care compania îl va plăti pentru terenul de 12 hectare este  “în linie cu preţul de piaţă pentru oraşe de dimensiunea respectivă”.

În Râmnicu Vâlcea mai există două centre comerciale, River Plaza al companiei portugheze Sonae Sierra, respectiv Winmarkt al italienilor de la IGD.

În 2011, strategiile diferite pe termen scurt şi mediu au dus la separarea acţionarilor BelRom, fapt ce a condus la o împărţire a activelor deţinute pe piaţa locală. Astfel, în timp ce echipa formată din Steven Van Den Bossche şi Kris Carton a păstrat parcurile comerciale din Bacău şi Focşani, dar şi terenurile deţinute în Craiova (unde a fost construit mallul Electroputere Park), Deva şi Râmnicu Vâlcea, grupul condus de Carl Decoopman a rămas în portofoliu cu un centru comercial la Severin (vândut ulterior către NEPI), precum şi terenurile din Botoşani, Piatra-Neamţ şi Roman.

NEPI, companie cu active de circa 1,7 miliarde de euro, a înregistrat ve­nituri nete din chirii şi alte venituri din exploa­ta­re de aproape 47 mil. euro în primul semestru, în creştere cu circa 65% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului pe primul semestru. Din portofoliul companiei fac parte pro­iecte precum Mega Mall, Promena­da Mall, Vulcan Value Center, Auchan Titan.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO