Constructii & Imobiliare

MTS a investit peste 1,3 milioane de euro pentru modernizarea Complexului Sportiv Naţional Snagov

MTS a investit peste 1,3 milioane de euro pentru...

Autor: Adrian Ţone

06.11.2014, 15:10 353

"Prima dată când am ajuns în această bază de la Snagov a fost în 1992, când mă pregăteam pentru Campionatele Mondiale de Juniori. Nu voi uita niciodată. Apoi am revenit an de an. Pot face o comparaţie între ceea ce era atunci aici şi ce este acum. Mă bucur că am putut aloca o sumă destul de importantă în reabilitarea acestei baze sportive. Aici se antrenează loturi naţionale importante şi am considerat că trebuie să ne prioritizăm investiţiile. Mă bucur că în mandatul meu scurt vă pot arăta investiţiile pe care le-am făcut pentru sportivi. În momentul în care cerem performanţă trebuie să şi oferim condiţii la standarde internaţionale. Suma pe care am alocat-o aici este de aproximativ 6 milioane de lei", a declarat Szabo.

Demnitarul a afirmat că va avea, la 14 noiembrie, o întrevedere cu reprezentanţii federaţiilor naţionale, în cadrul căreia se va lua în discuţie obiectivele propuse pentru Jocurile Olimpice de la Rio: "La sfârşitul lunii decembrie vor sosi şi şase bărci pentru fetele de la canotaj. Am alocat sume importante şi la celelalte baze sportive. La celălalt centru sportiv, cel de la Lia Manoliu, am început reabilitarea la sala de gimnastică, la sala de atletism şi la bazinul de înot. Pe mine mă interesează foarte mult federaţiile care intră în cărţi pentru Jocurile Olimpice, pentru a-i ajuta ca sportivii să-şi facă baremurile pentru JO. Pe termen scurt mă interesează ca România să se prezinte onorabil la Jocurile Olimpice de la Rio. Pe data de 14 noiemrbie ne vom întâlni cu federaţii pentru că vreau să văd şi obiectivele lor. Degeaba ceri medalii, dacă nu ştii ce obiective au".

Gabriela Szabo este mulţumită de realizările obţinute ca ministru al Tineretului şi Sportului, dar a precizat că nu poate anticipa dacă va fi propusă pentru un nou mandat. "Nu vreau să mă gândesc dacă voi fi propusă pentru un nou mandat. Nu vreau să mă gândesc atât de departe, în luna decembrie sau ianuarie, gândesc ca un sportiv, step by step. Ideea este ca atunci când părăsim o funcţie să lăsăm ceva în urmă. Mă bucur că în mandatul meu scurt de până acum, de şapte luni, pot spune că am început să lucrăm la Legea Sportului, care va fi dusă în dezbatere publică. Pe traseu sunt şi normele financiare prin care creştem baremurile financiare pentru sportivi. Am făcut lobby pe lângă premier pentru ca sportul să intre în primele 4-5 priorităţi la finanţare. Nu putem cere performanţă, dacă nu investim în sportul de performanţă", a mai spus fosta campioană olimpică.

La Complexul Sportiv Naţional Snagov au fost efectuate lucrări de consolidare şi modernizare a spaţiilor de cazare a sportivilor, a sălii de mese, a bucătăriei, a sălilor de forţă, precum şi a halelor din apropierea lacului, unde sunt depozitate ambarcaţiunile de la canotaj.

De asemenea, în cadrul complexului sportiv de la Snagov, Ministerul Tineretului şi Sportului intenţionează să construiască o sală multifuncţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO