Constructii & Imobiliare

Milluu, platforma care digitalizează procesul de închiriere de apartamente, vrea să atragă o finanţare de 785.000 de euro, din care 230.000 de euro de pe Seedblink.com: Obiectivul este să susţinem creşterea pe piaţa locală şi să ne extindem serviciile în Polonia

Florin Stoian, fondator şi CEO al Milluu

Florin Stoian, fondator şi CEO al Milluu

Autor: Cristina Bellu

15.02.2021, 10:41 1203

Start-up-ul Milluu, care a dezvoltat o platformă online prin care digitalizează procesul de închiriere al apartamentelor, se listează marţi, 16 februarie, pe SeedBlink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din Europa de Sud-Est, în cadrul unei runde de finanţare în valoare totală de 785.000 de euro, şi care are drept scop susţinerea creşterii pe piaţa locală şi extinderea serviciilor de property management în Polonia.

La rundă şi-au anunţat participarea investitorii deja existenţi - fondurile de venture capital Early Game Ventures şi RocaX, precum şi alte fonduri de investiţii precum Simple Capital, Netopia Investments, Growceanu şi alţi angel investors.

Aceştia vor asigura un total de 403.000 de euro. Fondatorii vor împrumuta şi ei compania cu 150.000 de euro prin convertible loans, din obiectivul de 785.000 de euro al rundei. Pentru restul de 230.000 de euro, Milluu se va lista pe Seedblink, arată datele transmise de oficialii companiei.

De la o aplicaţie mobilă care şi-a propus la început să pună în contact proprietarii cu chiriaşii şi să le ofere instrumente digitale care să faciliteze procesul de închiriere al unui apartament, Milluu s-a transformat în plină criză şi a deschis o divizie de property management, reuşind să deţină în portofoliu, la finalul anului 2020, apartamente şi garsoniere în valoare totală de 18 milioane de euro.

Prin divizia de property management, Milluu preia în gestiune completă de la proprietari apartamente pentru care asigură riscul neîncasării chiriei prin garantarea plăţilor neîntrerupte ale chiriei pe întreaga perioadă contractuală.

“Pentru noi ca echipă, componenta de tehnologie este una extrem de importantă şi, din fericire, începe să fie una foarte importantă şi pentru cei care închiriază un apartament, fie ei chiriaşi sau proprietari. Acest lucru ne motivează să găsim şi să dezvoltăm cele mai facile şi eficiente soluţii digitale care să facă închirierea unui apartament la fel de simplă ca o comandă de mâncare sau de taxi.”, spune Florin Stoian, Fondator şi CEO al Milluu.

La finalul anului 2019, Milluu a primit o investiţie de 200.000 de euro de la fondurile de investiţii Early Game Ventures (EGV) şi RocaX. Până acum aplicaţia Milluu a fost descărcată de peste 65.000 de utilizatori, peste 3500 de proprietari şi-au publicat apartamentul în aplicaţie iar 150 de apartamente au intrat în portofoliul diviziei de property management, pentru care s-au plătit şi garantat chirii de peste 270.000 de euro până la sfârşitul anului 2020.

În urma noii runde de finanţare, evaluarea companiei se va ridica la 4,25 milioane de euro iar până la sfârşitul anului 2021, compania îţi propune să aibă peste 900 de apartamente în portofoliu.

“Modelul Milluu este atât inovativ, cât şi intensiv operaţional, dar calitatea fondatorului este decisivă. Salutăm colaborarea cu Early Game Ventures şi Roca X - este o rundă de seed din care ne bucurăm să facem parte.” spune Andrei Dudoiu, Fondator şi CEO al Seedblink.

La finalul anului, compania preconizează că va avea o evaluare de peste 10 milioane de euro, la o cifră de afaceri de peste 2,5 milioane de euro şi venituri recurente anuale de peste 500.000 de euro.

Compania intenţionează replicarea modelului său de business în Varşovia, Polonia fiind prima piaţă după cea locală în care Milluu intenţionează să îşi extindă serviciile. Această piaţă, similară cu cea din România, este una fragmentată, nereglementată şi foarte puţin tehnologizată, ceea ce oferă o bună oportunitate pentru adaptarea modelului de property management al Milluu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO