Constructii & Imobiliare

Miliardarul ceh Radovan Vitek a devenit cel mai mare acţionar al Globalworth la trei zile de când a cumpărat acţiunile lui Ioannis Papalekas

Miliardarul ceh Radovan Vitek a devenit cel mai mare...

Autor: Bogdan Alecu

05.02.2020, 12:59 610

Sud-africanii de la Growthpoint nu mai sunt cei mai mari acţionari din cadrul Globalworth, cu un pachet de 29,4% din acţiuni, ci au trecut pe locul secund.

Pe prima poziţie a urcat în premieră dezvoltatorul ceh CPI Property Group SA deţinut de miliardarul Radovan Vitek după ce a mai cumpărat acţiuni astăzi, ajungând de la 27,7% din acţiuni ieri, la 29,404% din acţiuni, după ce ieri a crescut cu aproape 11 puncte procentruale. Acum al treilea cel mai mare acţionar este dezvoltatorul german Aroundtown, cu 21,9% in acţiuni.

Grupul ceh îşi majorase pe 31 ianuarie 2020 participaţia prin preluarea integrală a pachetului de acţiuni deţinut de fondatorul şi CEO-ul Globalworth, Ioannis Papalekas, care s-a retras astfel din acţionariatul companiei. Pentru pachetul de acţiuni CPI Property Group a plătit circa 280 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO