Constructii & Imobiliare

Mangalagiu, Brikston: Renovările rămân motorul pieţei construcţiilor

Iulian Mangalagiu: Mă aştept ca piaţa rezidenţială să se îndrepte mai mult către construirea de blocuri de locuit

Iulian Mangalagiu: Mă aştept ca piaţa rezidenţială să se îndrepte mai mult către construirea de blocuri de locuit

Autor: Ioan Dornescu

12.05.2015, 00:06 287
Motorul pieţei construcţiilor, estimată la aproximativ 9 miliarde de euro, va fi anul acesta sectorul renovărilor, mai puţin expus la situaţia politică ori la cea econo­mică.
 
Anul 2015 a început cu dreptul, urmând ca trendul pozitiv să se păstreze şi în lunile următoare, spune Iulian Mangalagiu, şeful produ­cătorului de cărămizi Brikston Cons­truction Solutions.
 
 „Aceasta (sectorul renovărilor – n. red.) este o zonă în care cererea există şi, ţinând cont de vechimea destul de mare a stocului de locuinţe, nevoia de renovare va continua să existe. În plus, acest sector nu este atât de puternic influenţat de situaţia politică şi economică, aşa cum este segmentul lucrărilor noi“, a spus Man­galagiu. Sectorul rezidenţial influenţează direct piaţa cărămizilor, iar reprezentantul Brikston afirmă că semnele pentru acest an sunt „îmbucurătoare“, în contextul în care numărul autorizaţiilor de construire este în creştere, iar băncile au început să vină cu oferte din ce în ce mai avantajoase la creditele imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO