Constructii & Imobiliare

Mădălina Olivotto, Cordia România: Vânzările de locuinţe îşi vor menţine trendul ascendent, în paralel cu majorarea preţurilor

Birouri şi Rezidenţial '21

Mădălina Olivotto, Cordia România: Vânzările de...

Autor: Cristina Bellu

22.09.2021, 11:04 319

Mădălina Olivotto, project director în cadrul Cordia România, companie membră a grupului maghiar Futureal, estimează că vânzărle de locuinţe îşi vor continua trendul ascendent în 2022, în paralel cu creşteri de preţuri, în contextul în care oferta este limitată, iar preţurile materialelor de construcţii au explodat.

“La vânzări ne aşteptăm să-şi menţină trendul ascendent, în paralel cu creşterea preţurilor, în contextul în care oferta este limitată, iar preţurile materialelor de construcţii au explodat. Estimăm că preţurile vor creşte cu 10% sau chiar mai mult”, a spus Mădălina Olivotto în cadrul evenimentului Birouri şi Rezidenţial '21 organizat miercuri de ZF.

Alte declaraţii:

Parcului 20 a fost unul dintre proiectele initiate de Cordia în urmă cu câţiva ani, dar nu este singurul. Avem în pipeline şi alte proiecte. La unele dintre ele au demarat deja procedurile de obţinere a autorizaţiilor. Credem foarte mult în zona centrală şi de nord a Capitalei. Toate proiectele vor fi adaptate noilor cerinţe de locuire. Sperăm ca pe zona de cost final să primim acel sprijin de revenire la facilitatea de TVA de 5%  până la preţul de 140.000 de euro. Acest lucru este esenţial în criteriile de selecţie ale clienţilor.

Parcului 20 – prima fază a proiectului a fost vândută în proporţie de 80%, iar a doua fază a fost vândută în proporţie de peste 65%. Vînzările au mers conform aşteptărilor.

Preţurile au crescut cu aproape 10%. Nu am înglobat în creştere, majorarea efectivă a preţurilor materialelor de construcţie care au explodat în ultimele nouă luni. Preţul fierului a crescut cu aproape 60%, finisajele cu aproape 20%.Ne aşteptăm la o creştere a preţurilor şi pentru 2022 având în vedere că acestă explozie nu s-a oprit, iar oferta din piaţă nu este foarte generoasă în acestă perioadă, de aceea şi facilitatea de TVA ar fi foarte mult în sprijinul clienţilor.

Proiectul cel mai avansat de finalizare este în zona Coralilor din zona Străuleşti, care are 700 de apartamente. Acum este în fază de aprobare PUZ. Am integrat o certificare verde, în linie cu acest trend şi băncile au început să implementeze ipoteca verde pentru clienţi.

Ne dorim să vedem un proiect de regenerare urbană masivă în România, asemănător celui dezvoltat în Ungaria, dar aşteptăm să vedem cum va răpunde municipalitatea în acest sens.

Există un blocaj pe care l-am trăit în ceea ce priveşte birocraţia. Sperăm ca lucrurile să intre în normalitate aşa cum îşi doreşte toată lumea. Credem că nu există altă variantă.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO